Vestibuly pražského metra na prodej. Bez heren

08.08.2011 22:01

Pražský dopravní podnik má na dosah ruky možnost prodat tři vestibuly metra soukromým investorům. Prý to přinese nemalé úspory do budoucna a investoři prostory navíc zvelebí. Čelí jedinému omezení. Nesmí ve vestibulech provozovat herny.

Vestibuly pražského metra na prodej. Bez heren

Pražský dopravní podnik jedná o prodeji tří vestibulů metra soukromníkům. Jedná se o vestibuly stanic metra Českomoravská, Vysočanská a Kačerov. Má jedinou podmínku. Napříště se v těchto prostorách nesmí objevit herny. Ve hře je i prodej lukrativních pozemků na Florenci. Informaci přinesl server Hospodářských novin (HN).

Chceme hlavně šetřit

Soutěž na prodej vestibulů byla vypsána už loni v srpnu. Cena, za kterou budou prodány, není dosud známa. Cíl dopravního podniku je však jasný, ušetřit na nákladech za úklid a opravy stanic. Totéž lze říci o pozemcích na Florenci, soukromí investor by mohl okolí hlavního autobusového nádraží v metropoli zvelebit.

"Nebudeme si nalhávat, ta lokalita je ve stavu, který není zrovna výstavní pro Prahu na místě, kde projde strašně moc lidí, na místě, kde by to mohlo být mnohem využitelnější," řekla radní Alexandra Udženija (ODS) Radiožurnálu k záměru prodat pozemky nad stanicí metra Florenc, kde je i hlavní autobusové nádraží v metropoli.

Související:
Dopravní podnik se dohodl se Saabem. Na čem, to tají

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…