TOP 09 podpořila Bessera. Jeho rozhodnutí jsou prý v pořádku

09.08.2011 12:29

Předsednictva TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí (STAN) podpořila ministra kultury Jiřího Bessera (STAN). Besser straníkům vysvětloval některá svá sporná rozhodnutí spojená především s památkovou ochranou v Praze.

TOP 09 podpořila Bessera. Jeho rozhodnutí jsou prý v pořádku

Jak to tak vypadá, ministr kultury Jiří Besser zřejmě uspokojivě vysvětlil vedení strany TOP 09 veškeré kroky, které v minulých dnech učinil ve svém postu. Kromě jiného řešil například problémy Státní opery Praha tím, že scému spojil s Národním divadlem.

Vedení TOP 09 a STAN totiž dnes po společném zasedání konstatovalo, že ministr vždy postupoval procesně bezchybně a v mezích právních předpisů.
    

S prací ministra nebyli spokojeni především pražští zastupitelé za TOP 09, Besser jejich kritiku už před několika dny odmítl. "Rozhodnutí ministerstva jsou akty státní správy, které musí respektovat zákon, nikoliv emoce a politické preference," zdůraznily dnes TOP 09 a STAN ve svém stanovisku a také společné tiskové zprávě.


Protesty nejen mezi politiky, ale především u odborné veřejnosti, vyvolalo například ministrovo nedávné rozhodnutí zrušit památkovou ochranu gotických sklepů u pražské Národní třídy. Archeologové se obávají, že před vyřešením případu počasí sklepy nevratně poničí. Úřady se ale věcí zabývají i nadále.
    

Besser také před několika týdny svým rozhodnutím umožnil demolici domu v horní části pražského Václavského náměstí. Experti na architekturu a dějiny umění s tím nesouhlasí a ministra vyzvali k obnově řízení.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…