Ředitel Prague Pride: Udělali nám skvělé PR

09.08.2011 23:07

Ředitel festivalu Prague Pride, jehož součástí je i pochod homosexuálů a jejich sympatizantů, připouští, že aféra kolem výroků Petra Hájka a dalších udělala jejich akci skvělé PR. Zároveň ale uznal, že by se bez toho raději obešli.

Ředitel Prague Pride: Udělali nám skvělé PR

„Udělali nám skvělé PR, ale obešli bychom se bez něj," lituje kauzy okolo festivalu Prague Pride jeho ředitel Czeslaw Walek. „Po událostech minulého týdne se ukázalo, že nám mnoho lidí ukazuje podporu," pochvaluje si, že původně počítali s účastí 1500 lidí na festivalu, nyní se číslo vyšplhalo až na 7000.

SLEDUJEME TÉMA HÁJEK A HOMOSEXUÁLOVÉ 

Tolik návštěvníků se ale předpokládá na celý pětidenní festival, jehož součástí je na 70 kulturních akcí. Pochod, který je často kritizovaný konzervativci (například vicekancléř prezidenta Petr Hájek nebo Ladislav Bátora z iniciativy D.O.S.T.), bude mít zatím neznámý počet účastníků.

Související: Praha plná úchylných gayů. S podporou primátora z ODS, zuří Hájek

Walek se v Událostech, komentářích na ČT ale bránil, že by jejich oponentům upíral právo na vyjádření nesouhlasu. „Vyjádření prezidenta je celospolečensky nebezpečné," zhodnotil ovšem, že výroky Václava Klause nemohou být tak „svobodné" jako ostatních. „Prezident reprezentuje všechny občany státu," zdůraznil.

Kritizoval nejvíce výroky prezidentova vicekancléře Hájka, za kterým Klaus dále stojí. Ten účastníky Prague Pride nazval devianty, což je slovo, které má podle Waleka negativní vyznění. „Například pro psychology to neznamená odchylka, ale úchylka," připomněl. Hájil se však dál, že by se měl festival spojovat s nějakou politickou stranou. „To, že jsme požádali primátora o záštitu, neznamená, že jsme požádali člena ODS," vysvětloval.

Související:
Cizí státy se nemají plést do našich věcí, souhlasí politici s Klausem
Klaus: V mých názorech týkajících se pochodu gayů mě podpořil arcibiskup Duka

Stejně tak šéf Ústavu mezinárodních vztahů Petr Drulák popřel, že by podpora festivalu velvyslanci z jiných zemí nebyla na místě. Podle něj je běžné, že v západním světě diplomaté vyjadřují podporu s některými akcemi. Proč ale třeba ministr zahraničí Karel Schwarzenberg tento krok kritizoval, podle něj není jednoznačné. Připustil i, že by mohlo jít čistě o loajalitu k prezidentu Klausovi.

Čtěte více:

  • Nakládačka za gaye. Čtěte, co si ODS myslí o svém primátorovi
  • Bátora napsal Eisenovi. Nesouhlasí s jeho podporou pochodu gayů
  • Gayové ničí důkazy. V Praze chtěli chodit nazí a leštit si hýždě 
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: pan

    migrační pakt

    Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

    18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

    Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…