Blesk opakuje: Jaklův BuQičák je čtyřprocentní růžové pivo. Pro gaye

12.08.2011 9:31

Deník Blesk přišel s informací, kterou před pár dny zveřejnily jako první ParlamentníListy.cz. Tajemník Václava Klause Ladislav Jakl totiž přispěl v rámci pražského festivalu homosexuálů do mlýna a vymyslel název pro čtyřprocentní pivo, které se bude čepovat v několika pražských restauracích a to právě při příležitosti festivalu Prague Pride. "Jaklův" BuQičák je pivo narůžovělé a dá se údajně pít i teplé, což otestovala sama redaktorka Blesku.

Blesk opakuje: Jaklův BuQičák je čtyřprocentní růžové pivo. Pro gaye

Pochod homosexuálů v rámci festivalu Prague Pride projde v sobotu Prahou. Pod záštitou pražského primátora. Bohuslav Svoboda (ODS) totiž nehodlá svou záštitu akce odvolat. Přestože ho k tomu vyzvali někteří politici v čele s vicekancléřem prezidenta Petrem Hájkem a i arcibiskup Dominik Duka.

„Samozřejmě si za tím stojím nadále. Je to velmi zásadní věc. Jde o to, že moderní demokratická společnost v sobě musí nést toleranci k menšinám. Tohle hledisko zastávám celoživotně. Původním povoláním jsem lékař a tolerance a chápání těch druhých patří nezbytně k mé profesi," řekl v rozhovoru pro Blesk primátor Svoboda.

SLEDUJEME TÉMA HÁJEK A HOMOSEXUÁLOVÉ  

„Sexuální orientace je věc, která se vyvíjí na rozhraní druhého a třetího trimestru, tedy někde okolo šestého měsíce těhotenství uvnitř dělohy. Vyvíjí se ve třech nebo čtyřech různých formách od transsexualů až po tu homosexualitu. Nelze v žádném případě prohlásit, že homosexualita je věc, která se získává po narození," zmínil také.

Jakl: Gayové mi nevadí, jejich exhibice ale ano

Vicekancléř prezidenta Petr Hájek totiž mimo jiné před pár právě v rozhovoru pro Blesk řekl, že homosexualita je vrozená, nebo získaná.

Jeho kolega s prezidentské kanceláře ale má zřejmě jiné mínění, neboť pro bulvární deník zmínil, že mu gayové nevadí, jejich exhibice ale ano. „A také agresivita, se kterou umlčují ty, kterým se takové exhibice nelíbí ve stylu: ´Koukej bejt tolerantní, nebo dostaneš na tlamu´," poznamenal.

Více o pivu:

„Mám s přáteli společnost zvanou První pivní extraliga. Zabýváme se především anonymními degustacemi českých ležáků," řekl pak bulvárnímu deníku k pivu Jakl. Myšlenka vytvořit „trochu jiné pivo" pak prý přišla ve chvíli, když na jednu z degustací dorazil v březnu jeden kolega v přiléhavých kalhotách a hned si musel vyslechnout vtípky, že on by asi uvítal nějaké zvláště jemňoučké pivínečko," zmínil k tonu Jakl.

BuQičák pak vznikl v pivovaru Chýně pod vedením sládka Petra Buriánka už v půli května.

K tématu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…