Chystá se výběrové řízení na ředitele SFŽP. Přihlásí se i Michálek

12.08.2011 16:27

Do konce září bude známo, kdo usedne do křesla ředitele Státního fondu životního prostředí. Do výběrového řízení, které vyhlásí ministr životního prostředí Tomáš Chalupa, se podle informací iHNed.cz přihlásí i Libor Michálek, jenž byl z této funkce odvolán koncem minulého roku. Tehdy poukázal na podivné praktiky při zadávání zakázek.

Chystá se výběrové řízení na ředitele SFŽP. Přihlásí se i Michálek

O post úřadu, kde se točí miliardy, se bude znovu ucházet jeho bývalý šéf. Příští týden vyhlásí ministr životního prostředí Tomáš Chalupa konkurz na místo ředitele Státního fondu životního prostředí. „Jestliže to bude řádné výběrové řízení, chtěl bych to zkusit," řekl HN Libor Michálek, jenž byl z této funkce odvolán odvolán koncem minulého roku bývalým ministrem Pavlem Drobilem.

Připravují se poslední detaily a sestavuje se výběrová komise soutěže, která bude vypsána v polovině srpna. Kandidáti budou mít na podání nabídek měsíc, jméno nového šéfa bude známé do konce září. „Lhůta na přihlášení se do konkurzu je záměrně dlouhá, aby se lidé, kteří budou mít o práci zájem, mohli dobře připravit. Klíčovou roli bude totiž hrát koncepce fondu, s níž přijdou," uvedla pro HN tisková mluvčí ministerstva životního prostředí Ilona Chaloupská.

Stále platí, že se má fond přeměnit na zelenou banku

Počítá se s tím, že fond, který přerozděluje miliardy z prodeje emisních povolenek nebo z různých pokut a poplatků za znečišťování přírody, by se měl přeměnit na zelenou banku. To je idea, kterou prosazoval už bývalý ministr Pavel Drobil. Ten přišel o své místo v čele resortu právě kvůli skandálu na fondu.

Jeho bývalý ředitel Libor Michálek si tajně nahrával schůzky s ním a jeho poradcem Martinem Knetigem a pak je obvinil z toho, že se snažili manipulovat zakázky tak, aby z nich mohli získat peníze pro sebe a pro ODS. Hned poté ho Drobil z funkce odvolal. Knetiga minulý týden v této kauze obvinila policie z nepřímého úplatkářství.

K věci:

Poradce Drobila Knetig sháněl "černé" peníze pro ODS 

Policie jde proti zástupkyni. Nesouhlasí, že by Drobil neuplácel Michálka 

Policie obvinila Knetiga. Exministr Drobil netuší z čeho. Má ODS strach?

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…