Korupce jako na SFŽP se děla i v Lesích ČR, tvrdí Michálek

12.08.2011 21:33

Podle Libora Michálka, bývalého šéfa Státního fondu životního prostředí mohlo docházet k podobným korupčním aktivitám jako v jeho úřadě i v Lesích ČR. Exministr Pavel Drobil a jeho poradce Martin Knetig zde totiž oba dříve působili.

Korupce jako na SFŽP se děla i v Lesích ČR, tvrdí Michálek

„Vzhledem k tomu, že při popisu jednotlivých transakcí, které se měly uskutečnit v rámci Státního fondu životního prostředí, pan Knetig často odkazoval na to, že se podobné praktiky již realizovaly nejen v Lesích České republiky, ale též v Podpůrném garančním lesnickém fondu, předpokládám, že policie možná i vede šetření v tomto směru," řekl Libor Michálek v Radiožurnálu.

Vše ke Kauze Drobil  

Kdyby byl Michálek, bývalý šéf Státního fondu životního prostředí (SFŽP), v pozici Martina Knetiga, nenechal by prý svalovat vinu pouze na sebe. Tím poukázal na to, že za sháněním „černých" peněz pro ODS pravděpodobně nestál pouze on.

Není prý ale ještě jasné, zda bude Knetig skutečně nějakým obětním beránkem. Podle Michálka je i dost možné, že ještě s něčím vyrukuje, třeba na exministra životního prostředí Pavla Drobila.

Související:
Poradce Drobila Knetig sháněl "černé" peníze pro ODS 

Sám Michálek si osobně myslí, že peníze, kvůli kterým byl nyní Knetig obžalován a které požadoval od člověka z Komerční banky, měly být na financování ODS. Pravděpodobně na mediální aktivity.

Chcete vědět vše o Liborovi Michálkovi? Čtěte ZDE

Libor Michálek již odmítl nabídky spolupráce s KDU-ČSL i Věcmi veřejnými a je podle svých slov rád, že tak udělal. Do konce září se bude účastnit výběrového řízení na vedoucí pozici v SFŽP, jak sám potvrdil.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…