Zuří v ČSSD studená válka? Nesmysl, vzkazuje Hašek

13.08.2011 16:38

Od březnového sjezdu ČSSD se zdá, že strana je nejednotná. V čele stojí Bohuslav Sobotka, ale druhým mužem je jeho rival Michal Hašek. Doutnající svár uvnitř strany dobře ilustruje střet nad tématem Národního parku Šumava. Michal Hašek i Zdeněk Škromach k tomu ovšem dodávají, že se žádná válka nekoná. Jde jen o přání odpůrců strany.

Zuří v ČSSD studená válka? Nesmysl, vzkazuje Hašek

Je nejsilnější opoziční strana ČSSD jednotná, nebo uvnitř partaje zuří studená válka. Server aktuálně.cz se snaží na několika příkladech ukázat, že socialisté sice navenek hovoří o jednotě, ale pod povrchem stále doutná spor, který se projevil na březnovém sjezdu socialistů, kde byl do čela strany zvolen Bohuslav Sobotka, a jeho největší rival Michal Hašek se stal druhým nejsilnějším mužem ČSSD.

Vnitrostranický boj o Šumavu

Údajnou vnitrostranickou válku dobře ilustruje spor o dění na Šumavě. Předseda strany přijel do Národního parku Šumava na pozvání hnutí Duha, z čehož plyne, že se postavil spíše na stranu ekologických aktivistů. Naproti tomu stínový ministr ČSSD pro životní prostředí Jiří Zimola serveru ParlamentníListy.cz řekl, že dění na Šumavě je jen trapným divadlem a aktivistům vyčinil.

K tomu ovšem Hašek dodává, že v ČSSD není jiného sporu než střetu o kůrovce. V dalších otázkách je strana jednotná. "Kromě kůrovce nevím o žádném programovém názorovém rozporu uvnitř ČSSD. To že se někdo hodně snaží vytvořit mediální fikci rozdvojené ČSSD, neodpovídá realitě a spíš zbožným přáním těch, kteří chtějí oslabit ČSSD z venku či bohužel zevnitř," tvrdí jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Další z příznivců Michala Haška Zdeněk Škromach dodává na sociální síti Facebook k tématu studené války uvnitř ČSSD, že strana je jednotná. Domnělá rozhádanost by se hodila jen odpůrcům strany, ale nejednota se nekoná.

Více čtěte:

Co se děje na Šumavě, je jen trapné divadlo, stýská si Zimola

Fotokoláž: hns

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…