Drábek navrhuje zvýšení minimální mzdy na 8400 až 8500 korun

16.08.2011 13:12

Minimální mzda by se měla od ledna zvýšit ze současných 8000 korun na 8400 až 8500 Kč. Uvedl to ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09).

Drábek navrhuje zvýšení minimální mzdy na 8400 až 8500 korun

Minimální mzda by se měla od ledna zvýšit ze současných 8000 korun na 8400 až 8500 Kč. ČTK to sdělil ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09). Tento návrh prý předloží vládě. Na dnešním jednání tripartity se přitom na konkrétní výši nedohodla.

Více k tématu Minimální mzda

Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) přitom na jednání přicházela s představou, že by se minimální mzda měla zvýšit o 15 procent, tedy na 9200 korun. O tolik podle nich vzrostla od posledního zvýšení v roce 2007 inflace. Naopak zaměstnavatelé trvali spíše na nižší částce. Podle pondělního vyjádření prezidenta Svazu průmyslu a dopravy Jaroslava Hanáka si představovali nárůst o 300 nebo 400 korun.

Tripartita kromě minimální mzdy měla na programu také otázku takzvaných předdůchodů, tedy předčasných důchodů pro lidi s namáhavou nebo nebezpečnou profesí, a daňovou reformu.

Čtěte:
Rozčílený Zavadil: Vláda čaruje s čísly, ale důchodce stejně obere
Takový svinstvo, rozohnil se Zavadil na adresu Nečasova kabinetu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…