Na Bahamách končí pro Čechy a jejich firmy daňový ráj

16.08.2011 17:40

Pro někoho dobrá, pro jiné špatná zpráva. Každopádně jisté je jedno - daňový ráj na Bahamách pro Čechy a české firmy bude brzy minulostí.

Na Bahamách končí pro Čechy a jejich firmy daňový ráj

A je rozhodnuto - Češi přijdou o další daňový ráj. Oboustrannou dohodu o výměně daňových informací (TIEA) v pondělí totiž podepsala bermudská premiérka Paula Cox s prvním náměstkem českého ministra financí Ladislavem Minčičem. Řádnému placení daní se nově nyní nevyhnou podniky, které sídlí na Bermudách. Informoval o tom místní list The Royal Gazette.

Bermudy se v uvedené smlouvě zavazují, že úřadům české daňové správy plně poskytnou data, která se týkají daňových nebo trestních záležitostí.

Podnikatelé, jejichž firma sídlí na Bermudách, už tak neutečou před zdaněním příjmu nebo majetku, ztíží se i možnost prát v daňovém ráji špinavé peníze.

Jak uvedl v úterý server Aktuálně.cz, podpisem dohody se Česko stalo jedenáctou zemí Evropské unie, která dohodu uzavřela," uvedla premiérka souostroví v Atlantském oceánu. Celkově Bermudy smlouvu uzavřely již s 26 státy světa.

Bermudy se podle Pauly Cox chtějí podílet na prevenci nezákonných činností, mezi něž patří i porušování daňového práva jiných zemí. Nejsou však jedinou zemí, která pro české poplatníky přestane být daňovým rájem. Letos Česko dojednalo další dohody například ještě s ostrovy Guernsey a Man nebo s Panenskými ostrovy.

Čtěte také:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…