Bátorův kolega z Akce D.O.S.T.: TOPka uráží. A ukazuje sílu pravdoláskařů

17.08.2011 12:20

Srpen se přehoupl do druhé půle a ve vládní koalici to zase vře. Důvod? Náměstek ministra školství Josefa Dobeše Ladislav Bátora. Kvůli jeho osobě, respektive výrokům, dokonce druhá největší vládní strana, TOP 09, opustila vládní jednání. Může její krok vyústit i ve vládní krizi?

Bátorův kolega z Akce D.O.S.T.: TOPka uráží. A ukazuje sílu pravdoláskařů

Podle Petra Bahníka, místopředsedy akce D.O.S.T., jíž právě Bátora předsedá, ano.

"Důvody, které TOPka uvedla, jsou dost těžko pochopitelné. Vyvolat kvůli tomu vládní krizi, to je pro nás dost těžko pochopitelné," uvedl pro redakci.

Zaspekuloval také nad tím, co TOPku k jednání vedlo. "Zda to mělo být vyvrcholení urážek TOPky, nebo demonstrace síly pravdoláskařů, či krycí manévr vládu opustit, to jsou jen dohady," řekl pro ParlamentníListy.cz Bahník.

SLEDUJEME téma Ladislav Bátora

Celý incident vyvolaly Bátorovy invektivy vůči ministru zahraničí a šéfu TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi.

"Chudáček starej"

"Chudáček starej... To se mu to bezostyšně prská, když ví, že ho přinejmenším ze tří důvodů nemohu vyzvat na souboj...", napsal  Bátora na Facebooku jako reakci na Schwarzenbergův výrok z minulého týdne, který se měl týkat pochodu gayů a lesbiček v rámci Prague Pride festivalu.

Více zde:

Podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) je jeho jednání do nebe volající. "Hrubě a neomaleně napadl pana Schwazenberga, my jsme mu sdělili, že to je nepřijatelné," uvedl poté, co TOPka opustila vládu. Žádá tak Bátorovu hlavu.

Kalouskova slova o odchodu z jednání vlády pro ParlamentníListy.cz potvrdil i ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09). "Důvodem našeho kroku je nečinnost ministr Dobeše, která takové jednání svého podřízeného trpí," uvedl pro redakci.

Čtěte:
 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…