Schwarzenberg útočí: Buď odejde Bátora, nebo my

22.08.2011 15:07

Zuří další koaliční válka, jádrem sporu i nadále zůstává Ladislav Bátora, představitel uskupení D.O.S.T. Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP09) prohlásil, že jde o princip, buď prosazujeme demokracii nebo fašismus, ale oboje nelze. Přežije Nečasův kabinet ostrou výměnu názorů?

Schwarzenberg útočí: Buď odejde Bátora, nebo my

Ministr zahraničí Schwarzenberg vyhlásil ultimátum. Buď odejde pan Bátora nebo TOP09 opustí vládu. Odchod Bátory z resortu školství prý Schwarzenberg považuje za tak zásadní téma, že je staví i nad debaty o státním rozpočtu. Ministr školství Josef Dobeš (VV) ovšem  prohlásil, že o odvolání neuvažuje. Zprávu přinesl server Novinky.cz.

SLEDUJEME téma Ladislav Bátora

„Když (Bátora) neodejde, tak půjdeme my. To je zásadní věc. Buď jsme stále demokratická republika, nebo bereme fašismus jako docela zajímavý názor, který by měl být zastoupený na ministerstvu školství. To je pro mě důležitější než čísla v rozpočtu či otázka nějakého konzulátu v nějaké zemi," řekl Schwarzenberg.

TOP09 prchá od reforem, míní Dobeš

Ministr školství Josef Dobeš však důrazně odpověděl, že Bátoru neodvolá, prý se Karlu Scharzenbergovi omluvil a tím pro něj celá kauza končí.

Související: Bátora na školství? Jako pedofil v čele dívčí školy, ozval se kníže

„Je potřeba si férově říct, že jsme připraveni a všichni ochotni řešit klíčové, nepopulární reformní kroky. Anebo to nechceme dělat. To je potřeba říct," oponoval Schwarzenbergově ultimátu Dobeš.

Novou koaliční přestřelku odstartoval sám Bátora, když se nelichotivě vyjadřoval na adresu Karla Schwarzenberga na sociální síti facebook. V reakci na to opustili ministři TOP09 jednání vlády se vzkazem, že se nevrátí, dokud Bátora neodejde z resortu školství.

Dále čtěte:

Bátora urazil knížete, Dobeš neustoupil. Omluvil se, ale úředníka nepropustí

Ministr Kalousek: Bátora je rasista, ve státní správě nemá co dělat

Vůbec nejde o Bátoru, udeřil John. Dusno ve vládě pokračuje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…