Aleš Hušák je mistr překvapení, míní reportérka

22.08.2011 23:03

Šéf představenstva Sazky, to byla poslední funkce, která zůstala Aleši Hušákovi. A těsně před valnou hromadou, kde mělo být odsouhlaseno jeho odvolání, z ní odstoupil on sám, ve velkém stylu.

Aleš Hušák je mistr překvapení, míní reportérka

„Aleš Hušák je mistr překvapení," hodnotí jeho dosavadní kroky reportérka ČT Zuzana Luňáková, která se tématu Sazky dlouhodobě věnuje. Valná hromada společnosti Sazka ho dnes oficiálně odvolala z funkce předsedy představenstva. Přesto šlo jen o jakousi formalitu.

On sám totiž jen několik minut před zahájením schůze rozeslal novinářům zprávu s tím, že sám odstupuje. Tím pádem nebyl nikým sesazen, ale z funkce odešel fakticky on sám. „Pozice předsedy představenstva bylo to poslední, co mu zůstalo," upozorňuje Luňáková, že mohlo jít až o teatrální finální krok.

SLEDUJEME téma kauza Sazka

"Valná hromada odvolala Hušáka z opatrnosti, protože nebylo vyloučeno, že by si svoji rezignaci rozmyslel," zdůrazňuje ale také Pavel Kořan, šéf ČSTV.

Odvolaný byl tak pouze formálně, jak tvrdí Luňáková. Novým Hušákovým nástupcem se pak stal Marek Hájek, člen výkonného výboru ČSTV a předseda Asociace extrémních sportů Marek Hájek.

Co rozeslal Hušák médiím:

Vážení přátelé,

dnešním dnem končím jako předseda představenstva SAZKA, a.s., a odcházím mezi sázející. Děkuji upřímně všem spolupracovníkům a lidem, kteří SAZCE věřili a stále věří. Jsem přesvědčen o její síle a budoucnosti.

Jsem hrdý na to, že jsem mohl 16 let stát v čele jedné z nejúspěšnějších českých společností a mohl sloužit českému sportu. A jsem hrdý, že se nám společnými silami podařilo to, čemu věřil jen málokdo. Postavit za extrémně krátkou dobu moderní arénu, kterou tato země potřebovala, která jí už přinesla přes 5 a půl miliardy korun, všechny nás přežije a bude ještě dlouho sloužit lidem v této zemi. Lidé, kteří něco budují a stavějí, tedy i já, se dopouštějí chyb. To dobře vím, zároveň ale věřím, že základy, které SAZKA a ARÉNA mají, se podařilo postavit pevné a trvanlivé.

Děkuji také Vám novinářům. A pokud mohu, prosím Vás o shovívavost v následující době, kdy se budu věnovat novým výzvám.

Přeji Vám všem pevné zdraví.

JUDr. Aleš Hušák

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…