Kalousek zaplatí pokutu za ProMoPro ze svého

23.08.2011 8:40

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) bude muset zaplatit pokutu 80 tisíc korun za zveřejnění informací ke kauze ProMoPro. Jeho resort neuspěl s rozkladem proti rozhodnutí Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ). Informuje o tom server Týden.cz.

Kalousek zaplatí pokutu za ProMoPro ze svého

Podle Davida Pavláta z tiskového oddělení ÚOOÚ byla žádost o rozklad zamítnuta, protože ji ministr financí podal opožděně. Platí tedy rozhodnutí prvního stupně.

Ministerstvo financí porušilo podle ÚOOÚ zákon, když zveřejnilo osobní údaje společníků a jednatelů společnosti ProMoPro. Firma je spojená s pravděpodobně předraženou zakázkou z doby českého předsednictví Evropské unii. Úřad vlády jí tehdy vyplatil 551 milionů korun za dodávky audiovizuální techniky.

Kam se podělo 240 milionů?

Kalouskův resort upozornil na to, že není zřejmé, za co bylo zaplaceno kolem 240 milionů. Část peněz byla zablokována na podezřelých účtech v Rakousku.

Pro Kalouska je nález ÚOOÚ „velmi nepochopitelný", ale rozhodnutí respektuje. Ministerstvo prý zveřejnilo informace až po výzvě ředitele firmy ProMoPro Jaroslava Veselého.

Ministr financí ale slíbil, že pokutu zaplatí ze svého platu. „Vydal jsem pokyn mzdové účtárně, aby odvedla 80 tisíc z mé srpnové výplaty na rezervní účet ministerstva financí," řekl Kalousek serveru Týden.cz. S ministerstvem financí podepsal smlouvu o sponzorském daru.

Související:

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…