Havlová si zahraje v seriálu ČT za miliony. Musím šetřit, přiznal Renč

23.08.2011 12:58

REVUE Manželka exprezidenta Václava Havla Dagmar chystá velkolepý návrat. Ne ovšem na divadelní prkna. Půjde o návrat televizní. Zahraje si totiž jednu z hlavních postav v seriálu Sanitka 2. Měla by hrát lékařku. Její účast v pokračování dnes již kultovního díla potvrdil ParlamentnímListům.cz sám režisér Filip Renč. Podle něj by si jednu z epizodních postav měl v seriálu zahrát i primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS).

Havlová si zahraje v seriálu ČT za miliony. Musím šetřit, přiznal Renč

Podle Filipa Renče bude Dagmar Havlová hrát zcela novou figuru, dokonce jednu z hlavních rolí. Její lékařka je prý trochu osamocená, ale zato dobře zajištěná, protože zdědila po otci hotel.

„Ano, s paní Havlovou už proběhly kostýmové zkoušky, natáčet se začíná 22. září," prozradila pro ParlamentníListy.cz produkční České televize a tohoto seriálu Ilona Jirásková.

Renč pak pro ParlamentníListy.cz prozradil, že se na natáčení s Dagmar Havlovou velmi těší.

„Nikdy jsem s ní netočil, vím, že je skvělá herečka a že se té role doktorky zhostí výborně. Jsem rád, že tu roli přijala. Je to jedna z hlavních rolí. Bude tam představovat doktorku Foldynovou a bude to manželka doktora Jandery, kterého hraje Jaromír Hanzlík. Je to nová postava, a zajímavě psychologicky propracovaná," uvedl.

Psali jsme:
ČT je blbá a obstarožní, stěžují si umělci. Eben: Raději mě vynechte
Odhaleno: Janečkovo tajné dědictví. ČT podepsala smlouvy za stamiliony

Více o situaci ČT najdete ZDE

Bude tam i "Bohdalka"

Vedle Havlové se v Sanitce 2 objeví Jiřina Bohdalová a Jiří Dvořák coby ředitel záchranné služby. I herci, které známe z první série, by se zde měli znovu blýsknout „Ze staronových postav počítáme například s Jaromírem Hanzlíkem, Tomášem Juřičkou, Ivanou Andrlovou, Petrem Kostkou, či Zdeňkem Srstkou," prozradila dále produkční Jirásková.

Scénář podle zjištění naší redakce napsal Jiří Hubač a televize od něj koupila práva. „Napsal to pan Hubač, a je tam spousta zajímavých scén, které vznikly na základě skutečných událostí a vyprávění ředitele záchranky Zdeňka Schwarze (nyní senátor, BEZPP). Využijeme tak i jeho zkušeností.," uvedl dále režisér.

„Seriál bude akčnější, bude v něm hodně akčních scén, jako jsou například srážky aut, příjezdy záchranářů a hasičů. Záštitu nad seriálem z toho důvodu převzal primátor hlavního města Prahy," uvedla k tomu dále vedoucí výroby ČT Jirásková.

Snad Svoboda nabídku přijme

Svobodovu ochrannou ruku nad seriálem potvrdil i samotný režisér. „Primátor Svoboda nám slíbil pomoc v určitých věcech. Já jsem s ním osobně zatím nemluvil, ale možná si tam zahraje i sám sebe, pokud přijme takovou nabídku. Vizuálně je to podle mne velmi zajímavý člověk, takže by tam mohl mít skutenčně takovou malou epizodku," prozradil k tomu Renč.

Produkce podle něj bude točit hodně v ulicích Prahy a právě na to podle Renče potřebuje záštitu pražského magistrátu. „Musíme nechat zastavit kvůli natáčení provoz v ulicích Prahy, což nebude vůbec jednoduché," vysvětlil režisér.

Příprava na natáčení seriálu pak prý trvala téměř dva roky. Nová Sanitka bude mít třináct dílů a na každý z nich má režisér prý jen třináct dní. „Rozpočet byl snížený, byl snížen i počet natáčecích dnů a to kvůli ekonomické krizi. Musíme si poradit s třinácti natáčecími dny na jeden díl, což je samozřejmě velký kvapík na hodinový díl," zmínil dále pro ParlamentníListy.cz Renč.

Kampaň Nemyslíš, zaplatíš zabodovala

Televize Renče oslovila s nabídkou zhostit se role režiséra sama. Bylo to prý kvůli reklamní kampani Nemyslíš, zaplatíš, která se kromě jiného líbila i Jiřímu Hubačovi. „Sanitka 2 ale hlavně bude lidský seriál, ty záchranné akce samozřejmě nepřevažují," doplnil k tomu Renč.

Kolik ale bude seriál stát, či kdo se na něm bude podílet, na to nedokáže vedení České televize odpovědět.

„Nejste jediní, kdo se na ten seriál ptá. Ten projekt  je na úplném prapočátku, takže teď se teprve dojednávají smlouvy s jednotlivými hereckými představiteli. V tuhle chvíli nemám k dispozici jedinou informaci. Je to myslím ale koprodukce, zřejmě nejvíc by v tuto chvíli mohl vědět jedině Filip Renč," uvedl pro ParlamentníListy.cz tiskový mluvčí České televize Ladislav Šticha.

Rozpočet nebude smět překročit

Podle Renče projekt stojí kolem osmdesáti milionů korun, plus samozřejmě náklady tzv. interní, to znamená za střižny, studia apod. „Přesný rozpočet ví produkce. Je to ale těžké se v tom vyznat, neboť v televizi jsou interní a externí náklady, tedy gumové peníze a pravé peníze .Já ten rozpočet samozřejmě nebudu smět překročit," doplnil Renč pro ParlamentníListy.cz.

Produkční Ilona Jirásková pak prozradila, že seriál plně hradí ze svého rozpočtu Česká televize. „Televize seriál bude točit 169 dní, od 22. září do 1. července příštího roku," řekla.

Podle ní první klapka proběhne v Klánovickém lese, kde právě dojde k prvnímu příjezdu záchranné služby.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …