Kalousek dal funkci Bátorovi, připomenul poslanec VV Skokan

23.08.2011 17:01

Poslanec Věcí veřejných Petr Skokan se v souvislosti s kauzou Bátora tvrdě pustil do ministra financí Miroslava Kalouska z TOP 09. Vyzval, aby se ti, kteří se distancují od Ladislava Bátory, distancovali od ministra financí.

Kalousek dal funkci Bátorovi, připomenul poslanec VV Skokan
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

„Vyzývám všechny, kteří se chtějí distancovat od pana Bátory, aby se nejprve distancovali od pana Kalouska. Ministr financí Miroslav Kalousek chce po ministru Dobešovi, aby odvolal poradce a šéfa personálního oddělení na MŠMT Ladislava Bátoru. Proč tedy Kalousek sám Bátoru na jaře řoku 2007 dosadil do státem kontrolované akciové společnosti Škodaexport? Firmu Škodaexport koupila v roce 2008 firma ze skupiny kolem ČKD Group, Škodaexport přejmenována nově na PA Export," uvedl v prohlášení, které zaslal redakci, Petr Skokan.

Vše k tématu Bátora 

Kalousek prý Bátoru nikdy neviděl

„Pan Bátora od roku 2007 své názory nezměnil a pan Kalousek je znal. Proto současná teatrální výzva není není důvěryhodná. Ti, kteří na ni panu Kalouskovi naletěli, by od něj měli žádat vysvětlení a mohou očekávat, že se v budoucnu k nim zachová jako k panu Bátorovi," dodal Skokan.

Na tuto záležitost Miroslav Kalousek minulý týden pro ParlamentníListy.cz již reagoval. „Za prvé, já jsem pana Bátoru nikdy neviděl a v té době jsem skutečnosti o něm dnes známé naprosto neznal a hlavně, jak to proboha souvisí s tím, že v roce 2011 hrubě a neomaleně urazil prvního místopředsedu vlády? Za druhé, je samozřejmě významný rozdíl mezi členstvím v orgánech obchodních společností a mezi pozicí personálního ředitele a garanta etického kodexu ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. A za třetí, do dozorčích rad nominují své zástupce parlamentní strany, tohle byla nominace ODS a já nikoho nikdy nikomu nekádruji, stejně jako jsem nekádroval pana Martina Římana, když ho ODS nominovala do dozorčí rady ČEZu," řekl ParlamentnímListům.cz ministr Kalousek.

více: Dobeš se diví. Kalousek Bátoru sám jmenoval, teď ho chce odvolat

Kalousek chtěl odchod Bátory již před Facebookem

Podle výpisu obchodního rejstříku byl Bátora členem představenstva od 17. května 2007 a předsedou představenstva od 28. května 2007 do 27. května 2008. Hlavním akcionářem společnosti ŠKODAEXPORT, a.s. tehdy byla Česká republika jednající prostřednictvím Ministerstva financí, uvádí se v obchodním rejstříku. Kalousek byl tehdy ministrem financí za KDU-ČSL ve vládě Mirka Topolánka.

ParlamentníListy.cz jako první informovaly, že Kalousek požadoval odchod Bátory na zasedání vlády již na zasedání vlády 10. srpna, kde o něm měl mluvit jako o starém fašounovi. Pak už o něm do médií hovořil jako o rasistovi.

Čtěte více: Kalousek pohrozil odchodem z vlády. Kvůli „fašounovi" Bátorovi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …