Šance pro Topolánka. Stane v čele Teplárenského sdružení?

24.08.2011 8:41

Expremiéru Topolánkovi svitla po dvou letech naděje na vlivnou funkci. Patří totiž k černým koňům v zářijových volbách předsedy Teplárenského sdružení, vlivné zájmové skupiny firem podnikajících v oboru. Zprávu přinesl server Česká pozice.

Šance pro Topolánka. Stane v čele Teplárenského sdružení?

Teplárenské sdružení bylo založeno v roce 1991. Za cíl si klade podporu podnikání v oblasti zásobování tepelnou energií. V české energetice se těší velkému respektu. Dosavadním předsedou byl až do poloviny roku ředitel společnosti Teplárny Brno Alexej Nováček. Od května sdružení dočasně vede Petr Fajmon. Výkonnou radu zatím řídí místopředsedové Tomáš Drápela a Jaroslav Kužel.

Expremiéra podpořil neznámý navrhovatel

Svého kandidáta podle něj může navrhnout každý ze sedmi nejvlivnějších firem sdružení. Mezi ty patří ČEZ, Energetický a Průmyslový Holding, Dalkia, Plzeňská teplárenská, Teplárny Brno, Pražská teplárenská a MVV Energie.

„O tom, že Mirek Topolánek má být navržen na post předsedy našeho sdružení, jsem slyšel, ale vím jistě, že nebude kandidátem Plzeňské teplárenské. Nevím ale, kdo bude Topolánka navrhovat," vyjádřil se k expremiérově kandidatuře Drápela.

Kromě Topolánka se mezi kandidáty žádné jiné významné jméno neobjevilo. A zdá se, že expremiér má do voleb velmi slušnou pozici. „Mirka Topolánka znám patnáct let. Je to silná persona, a pokud by ho někdo navrhoval na předsedu sdružení, tak já bych s ním problém neměl," vyjádřil svou podporu šéf Plzeńské teplárenské Tomáš Drápela. Pokud Topolánek ve volbách 5. září uspěje, povede Teplárenské sdružení po tři roky.

Čtěte také:
Zuřící býk Topolánek: Pište si, co chcete, stejně jste bulvár
Raději sehnat Topolánkovi "trafiku", než aby mluvil, radí protikorupčník 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…