Peake: Ve vládě s Kalouskem, to je jako Faktor strachu

24.08.2011 22:51

Vicepremiérka a místopředsedkyně Věcí veřejných Karolína Peake se v rozhovoru pro server Týden.cz snažila být smířlivá. Říká, že chápe, že v každé reformě bude něco, co se neshoduje s programem VV. Přesto ale říká, že prostor k jednání o detailech tu je.

Peake: Ve vládě s Kalouskem, to je jako Faktor strachu
Foto: sap
Popisek: Karolína Peake

Předseda poslaneckého klubu VV Vít Bárta řekl, že jeho strana pro zrušení stravenek ruku nezvedne. Ministr financí Miroslav Kalousek, který kvůli Ladislavu Bátorovi nechodí na jednání vlády, zase považuje daňovou reformu za hotovou věc. „Je to pro nás kompromis, v té vládě nejsme sami," říká k tomu Peake.

Související Bárta zchladil Kalouska: Zrušení stravenek nepodpoříme
SLEDUJEME TÉMA Stravenky

„Měli jsme nějaké priority, naší prioritou je zdanění hazardu. A velmi dobře víme, že legislativní práce s panem ministrem Kalouskem je jako v televizním pořadu Faktor strachu, kde když chcete něčeho dosáhnout - v našem případě zdanění hazardu -, tak k tomu musíte zbaštit něco, co vám jde velmi proti srsti. Jako ve Faktoru strachu kyblík tlustých červů (smích), což je v tomhle případě zrušení stravenek," dodává.

SLEDUJEME TÉMA Daňová reforma

Peake si také myslí, že prostor k jednání je vždycky - i když ostatní tvrdí, že žádný nevidí. V aféře kolem Bátory už ale VV nic dělat nebudou. Poté, co se za něj omluvil ministr školství Josef Dobeš (VV), není k tomu prý důvod. „Nenecháme se uměle vtahovat do uměle natahované kauzy, která už je pro nás skončená," říká Peake.

Čtěte více:
Vláda bez ministrů z TOP 09: Daňová reforma má i tak zelenou
Kalousek má plán, jak na stravenky. Prý daňově diskriminují
Odložená daňová reforma. Problémy dělají VV. Bárta v ČT
Šéfa finanční správy bude jmenovat vláda na návrh ministra

reklama

autor: joh

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…