Dobeš otevřel nový úsek dálnice. Místní si stěžují na hluk

25.08.2011 22:49

Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) ve čtvrtek slavnostně přestřihl pásku nového tříkilometrového úseku silnice I/11 ve směru na Slovensko. Obyvatelé přilehlého Hrádku pak ministrovi předali petici, ve které ho žádají o garanci odstranění hlukového znečištění, které nový úsek dálnice přinesl. Úsek 3,3 kilometrů dálnice státní pokladnu přišel na více než 900 milionů korun.

Dobeš otevřel nový úsek dálnice. Místní si stěžují na hluk

V praxi je silnice v provozu již od poloviny května, stavební práce však pokračovaly na přilehlé staré silnici. Ve čtvrtek pak byla zprovozněna i křižovatka na silnici I/11. Informovaly Novinky.cz.

„Lidé si kvůli hluku stěhují ložnice"

Podle starosty Hrádku Roberta Borskeho (SNK) nový tah sice ulevil obyvatelům na západní straně obce, životy 700 obyvatel Hrádku žijících na východní straně obce však komunikace velmi ztížila. A to i přesto, že jsou z obou stran dálnice instalovány protihlukové zábrany. Dodává, že nejvíce problémů obci přináší kamionová doprava.

„V petici žádáme, aby byly provedeny stavební úpravy ke snížení hluku," uvedl iniciátor petice Radim Bodzenta. Podle něj se situace na východní straně obce razantně zhoršila. V létě nemůžeme mít otevřená okna, lidé, kteří mají tu možnost, si v domech stěhují ložnice," popisuje. Měření hluku v obci jeho slova ostatně potvrzují - na několika místech byly překročeny stanovené limity

Podle zastupitelky Jany Targové (VV) petice obsahuje i návrhy konkrétních opatření, jak s hlukem bojovat.

Ministr Dobeš přislíbil, že se jeho resort pokusí zjednat nápravu, pokud překročení limitů potvrdí i měření po 30. listopadu, kdy má být komunikace dokončená.

Třineckou silnicí I/11 denně projíždí na 25 tisíc vozidel. Nový úsek navazuje na obchvat Jablunkova směrem ke slovenským hranicím. V budoucnosti by na nový úsek měla navázat komunikace Nebory - Oldřichovice - Bystřice.

 

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…