Belgický premiér se sešel s Nečasem, prohlédl si Prahu

26.08.2011 12:55

Belgický premiér byl v Česku naposledy před sedmi let. V roce 2004 Prahu navštívil tehdejší šéf vlády Guy Verhofstadt. Český ministerský předseda byl na poslední návštěvě Belgie v roce 2002, tehdy tam pracovně jednal Vladimír Špidla.

Belgický premiér se sešel s Nečasem, prohlédl si Prahu

Premiér Petr Nečas se dnes v Praze setkal se svým belgickým kolegou Yvesem Letermem, který je v Česku na pracovní a také částečně soukromé návštěvě. Nečas s belgickým premiérem nehovořil o zásadních tématech, schůzka byla spíš zdvořilostní. Uvedl to na dotaz ČTK úřad vlády.

Osmým největším obchodním partnerem ČR

Belgické velvyslanectví v Praze ČTK sdělilo, že Leterme si po návštěvě Nečase prohlédl pražské pamětihodnosti. Nevynechal například Kampu, Karlův most, Staroměstské náměstí, Pražský hrad či Prašnou bránu a Obecní dům.

V půl třetí odpoledne odletí premiér Belgie do Ostravy, odkud pojede do Příboru. Tam se zúčastní oslavy 100 let existence předního výrobce prádelenské techniky, společnosti Primus CE, dodalo velvyslanectví. Belgická firma podle něj rovněž oslaví 20 let působení v České republice.

Belgický premiér byl v Česku naposledy před sedmi lety. V roce 2004 Prahu navštívil tehdejší šéf vlády Guy Verhofstadt. Český ministerský předseda byl na poslední návštěvě Belgie v roce 2002, tehdy tam pracovně jednal Vladimír Špidla.

Podle velvyslanectví je Belgie osmým největším obchodním partnerem České republiky. Patří také mezi nejvýznamnější investory.

Související:

Prezident Klaus dnes zamíří na návštěvu Belgického království

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …