Exit strategy TOP 09: Bátora povýšil, sabotáž končí

30.08.2011 22:53

„Ministr Dobeš povýšil úředníka Bátoru na pozici vicekancléře,“ šokoval v pondělních Událostech komentářích Vít Bárta. Navzdory očekáváním se však zdá, že to ministry TOP 09, kteří v posledních týdnech patřili k nejzarytějším odpůrcům tohoto úředníka, nijak nepobouřilo. „Řekl bych, že kauza Bátora je částečně vyřešena,“ okomentoval současný stav předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík.

Exit strategy TOP 09: Bátora povýšil, sabotáž končí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

Podle Petra Gazdíka totiž Ladislav Bátora odešel na místo, kde nebude nijak politicky ovlivňovat politiku ministerstva školství. Gazdík dodává, že jeho straně Bátorovo působení v úřadu vadí, plnou odpovědnost za něj však nese ministr Josef Dobeš z VV. „Ministři TOP 09 už budou chodit na vládu," přislíbil v ČT Gazdík. Dvoutýdenní anabáze, kdy ministři TOP 09 sabotovali vládní jednání, tak zřejmě končí.

Vše okolo rozruchu kolem Ladislava Bátory čtěte ZDE

Bátora zůstává, kauza je fraška, míní Zaorálek

„Kauza Bátora končí jako fraška," oponoval Gazdíkovi místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek z opoziční ČSSD. Ten zdůraznil, že stav zůstává stejně kritický a smířlivé chování TOP 09 tudíž nechápe.

„Bátora měl opustit ministerstvo školství, tohle není žádné řešení," uvedl Zaorálek. Dodal však, že konec sabotáže vládních jednání ze strany ministrů TOP 09 chápe. „Při závažnosti probíraných reforem si vláda nemůže dovolit, aby ta jedna vládní strana nebyla," míní poslanec.

Čtěte také:
Bátora povýšil. Bude vicekancléřem ministra Dobeše
Kníže prý vládní krizi považoval za skončenou. Ale rozmyslel si to
Ministr Dobeš odhalil: Krizi Bátora vyřešil Nečas. Kalousek nedělal nic

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…