Babák má vymlácené zuby. Dnes potkal toho, kdo mu to udělal

31.08.2011 10:19

Michal Babák, poslanec Věcí veřejných, se v úterý večer dostal do rvačky v pražském baru v Josefské ulici. Přišel přitom o několik předních zubů.

Babák má vymlácené zuby. Dnes potkal toho, kdo mu to udělal

Svědek potyčky zavolal na tísňovou linku krátce po půlnoci. Na místo pak přijely tři policejní vozy. Babáka pak na místě ošetřila záchranná služba.

"Dnes v nočních hodinách jsme přijali oznámení o potyčce v baru na Praze 1. Při potyčce došlo k lehkému poranění jedné z osob. Policisté nyní událost prošetřují a zjišťují, k čemu na místě vlastně došlo. Více se nyní k celé věci nebudeme vyjadřovat," potvrdil informaci ParlamentnímListům.cz tiskový odbor pražské policie.

Televize Metropol informovala, že se Babák zapletl do slovní potyčky a poté došlo ke rvačce. Poslanec přišel o dva přední zuby a byl otřesen.

Podle zdrojů ParlamentníchListů.cz šlo o náhodnou potyčku započatou slovy "Co tady stojíš, ty...", která si Babák vyměnil s obsluhou baru, jež mu stála v cestě. Do baru posléze dorazily tři policejní vozy.

Co zdroj, to jiná verze

S další verzí incidentu přišel server Blesk.cz. "Úplně opilý obtěžoval lidi. Napadl na baru hosta, začal se s ním prát. Když se je snažili dát od sebe, tak chtěl utéci. Upadl hlavou na sůl a vyrazil si zuby. Poté co přijela sanitka a policie, se Babák rozbrečel," řekl údajně serveru host podniku, který měl celý incident vidět.

Stálý host podniku prý pro server uvedl, že sem Babák v poslední době často chodil. „To by zas tak nevadilo jako to, že měl potřebu se před hosty neustále povyšovat a machrovat. Navíc to vypadalo, že se asi bude chtít stát štamgastem a někoho takového tam každý den opravdu nepotřebujeme," nechal se slyšet svědek události.

A co na to samotný Babák? Nic. "Poslanec Michal Babák nebude celou věc komentovat, protože probíhá její policejní vyšetřování. Své vyjádření podal Policii ČR," rozeslal tiskový mluvčí Véček Jakub Žižka stručné vyjádření.

Poprali jsme se pro blbost

Později odpoledne pak přišel k výše uvedenému prohlášení dovětek: "Během včerejšího večera jsme řešili banální osobni spor, který vyvrcholil zbytečnou fyzickou potyčkou. Dnes jsme spor vyřešili osobním rozhovorem a tím považujeme celou záležitost za uzavřenou," stálo v dodatku s tím,že byl podepsán Michalem Babákem a Jarolsavem Hášou, což byl patrně druhý účastník incidentu.

Další napadení politici

Předsedu KSČM Jiřího Svobodu pobodal v prosinci 1992 přímo před jeho domem neznámý maskovaný pachatel.

Místopředsedu vlády a ministra zemědělství Josefa Luxe ohrožoval muž nožem a slzným plynem přímo v jeho kanceláři v lednu 1997.

K tématu:

Přesně o měsíc později přepadlo poslance ČSSD Pavla Dostála po odchodu ze sněmovny několik mužů. Pořezali ho na hlavě a v obličeji. O rok později byl Dostál znovu napaden, tentokrát v rychlíku mezi Českou Třebovou a Pardubicemi.

Na mítinku v Novém Boru byl v květnu 1998 předseda SPR-RSČ Miroslav Sládek napaden místními Romy, politik je údajně vyprovokoval urážkami prezidenta Havla a jeho ženy.

V dubnu 2006 napadli neznámí pachatelé poslance a místopředsedu KSČM Jiřího Dolejše, povalili jej na zem a několik minut do něj kopali.

Posledním cílem byl Bohuslav Sobotka

O měsíc později napadl neznámý útočník poslance ČSSD a dvojku na kandidátce strany do sněmovních voleb v Pardubickém kraji Miroslava Váňu.

V květnu loňského roku doprovázelo kampaň do eurovoleb házení vajíček na politiky sociální demokracie. Prvním terčem se stal předseda strany Jiří Paroubek.

Loni v srpnu zasáhli čtyři mladíci na koupališti v Hustopečích kamenem do hlavy předsedu ODS Mirka Topolánka, který utrpěl zranění nad pravým okem.

Poslední případ se týká úřadujícího předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, kterého v květnu loňského roku na mítinku v Brně napadl opilý muž.

Foto: TV Metropol

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ova, vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…