Česká politika je v období dekadence, píše komentátor

31.08.2011 11:30

Starostové obcí a měst Šluknovského výběžku vyzvali premiéra Petra Nečase (ODS) k návštěvě. Předseda vlády jim ale odpověděl, že mu to v dohledné době neumožňuje pracovní program. Podle komentátora Práva Alexandra Mitrofanova tak Nečas přiživil svou image slabého premiéra, který ignoruje základní pravidlo, že státník musí být tam, kde se dějí věci s enormním vlivem na lidi v jeho zemi.

Česká politika je v období dekadence, píše komentátor

Politika se v Česku ale znevažuje dál. Ukázala to kauza Bátora, kde byl použit osvědčený trik. Místo propuštění byl povýšen. Pokud je pravda to, že to VV poradil sám ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09), pak je to podle Mitrofanova důkaz, že se čeští politici chovají jako „paka a magoři" a občané je tak stále častěji označují.

Bátora byl „vykopnut nahoru" - klasický trik

Do toho se objevilo přilnutí poslance Stanislava Humla k ČSSD. Někteří ho za to nazývají přeběhlíkem, on sám se ale považuje za odpadlíka od sekty Věcí veřejných. Na Humla je naštvaná ale také Suverenita Jany Bobošíkové, se kterou měl dohodu o představení zákona o hazardu. Poté, co přilnul k ČSSD, zpřetrhal se Suverenitou veškeré kontakty.

„Myslím si, že malé strany poté, co předvedla strana VV, to budou mít velice těžké. Nezatracuji Janu Bobošíkovou, budu jim fandit i nadále, ale ten servis tady ve Sněmovně - prostě ČSSD je daleko sofistikovanější strana," cituje Mitrofanov prohlášení „pragmatika" Humla.

Mitrofanov si také všiml, že ČSSD přejímá některé ideje Suverenity. Snad ze strachu, aby neztratila některé poslance, kteří by mohli prchnout za Jiřím Paroubkem.

Přeběhlík nebo pragmatik Huml?

„Kus za kus - když někdo odejde, Huml ho zastoupí. V této filozofii by bylo přípustné časem vzít do rodiny také Jaroslava Škárku a Kristýnu Kočí," navrhuje Mitrofanov v Právu.

Dodává, že toto jsou známky úpadku české politiky. Ale po dlouhém období dekadence často přichází volání po pevné ruce a rozhodných činech. Otázkou je, zda to takhle chceme?

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…