Gazdík: Sazba DPH na knihy a léky nebude nižší kvůli VV

01.09.2011 10:52

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové Petr Gazdík poskytl deníku Právo rozhovor, kde tvrdí, že byl zastáncem nižší sazby DPH na léky a knihy. Ta prý neprošla hlavně kvůli Věcem veřejným.

Gazdík: Sazba DPH na knihy a léky nebude nižší kvůli VV
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

„Proběhlo několik jednání a strana Věci veřejné jasným způsobem řekla, že to bude brát jako porušení koaliční dohody. A v takovém případě že sama podá další pozměňovací návrhy na potraviny a další položky," řekl Gazdík o nižším DPH. A tak od návrhu raději odstoupil.

SLEDUJEME téma: DPH 

Jsme barbaři a to mě mrzí 

Je ale možné, že se k těmto otázkám vláda ještě vrátí. „Domnívám se, že i Česká republika, pravděpodobně proto, že nás ohrožuje druhá vlna ekonomické krize, na to bude muset nějak reagovat. Už teď jednáme s koaličními partnery a snažíme se je přesvědčit, že když dojde k nějakým výkyvům ve fiskální stabilitě, případně k druhé vlně krize, tak že sociálně citlivá položka jako léky a pro vzdělanost národa zásadní položka knihy a tištěná média budou první na řadě." myslí si.

Souhlasí také s tím, že je špatné, že spolu s Bulharskem přistupuje Česká republika ke knihám a tištěným médiím takto barbarsky. „Přiznávám, že budu velmi na hranici se svým svědomím. Vím, že za to budu odsouzen z mnoha stran. Nicméně v rámci udržení té křehké koaliční dohody a toho, jakým způsobem se tvořila, jsem si vědom své odpovědnosti," uvedl Gazdík.

Psali jsme:
Knihovnice tleská reformám, jejich dopadu se ale už nedočká. Krachuje
Navýšené DPH na knihy přitíží krajským knihovnám
Nejlepší je vláda, která nedělá nic, komentuje MfD reformy Nečase a spol.
DPH nepřinese očekávaný efekt, tvrdí komunistický ekonom

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…