Extremisté dnes chtějí pochodovat ve Varnsdorfu

03.09.2011 6:17

Neonacistické hnutí Svobodná mládež na dnešek do Varnsdorfu svolalo protestní pochod proti růstu kriminality Romů ve Šluknovském výběžku. Demonstrace není oficiálně ohlášena. Hnutí na ni zve jen na svých internetových stránkách. K zásahu jsou připraveny stovky policistů. Německá policie zpřísnila kontroly na hranicích s Českem.

Extremisté dnes chtějí pochodovat ve Varnsdorfu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Chodba v domě Romů

"Žádné shromáždění oficiálně oznámeno nebylo, ale monitorujeme, jestli do Varnsdorfu nemíří nějací extrémisté," řekla ČTK krajská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová. Situaci bude na místě monitorovat několik stovek policistů a v případě potřeby bude možné povolat i posily.

Saská policie zesílí o víkendu kontroly u hranic s Českem. Zaměří se na německé pravicové extremisty, kteří by mohli podpořit české radikály při demonstracích proti Romům na Šluknovsku. 

SLEDUJEME téma Romové

V regionu v posledních měsících eskalovalo napětí mezi starousedlíky a Romy, které tam sestěhovaly realitní kanceláře spekulující s byty. Situace se vyhrotila počátkem srpna, kdy skupina pěti Romů zaútočila mačetami na osazenstvo herny v Novém Boru na Českolipsku.

O 14 dnů později pak zaútočila skupina až 20 Romů na mnohem menší skupinku v Rumburku. Minulý týden se na několika místech na severu Čech odehrály protiromsky zaměřené demonstrace, při nichž musela zasahovat i policie.

Čtěte více:
Českobudějovičtí Romové jsou v koncích. Radnice z nás sedře kůži, úpí
Dobeš sází na školy: Na nevychované romské děti autoritu učitele
Romové nejsou Vietnamci. Ti sem přišli pracovat. Jejich šéf má jasno
Zmocněnkyně chápe lidi na severu. Řekla to v televizi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…