Schwarzenberg je pes, který štěká, ale nekouše, komentuje Právo

03.09.2011 11:28

Jiří Hanák ve svém sloupku v deníku Právo se také ozývá proti chvále na Věci veřejné od prezidenta Václava Klause. Podle něj si tím Klaus připravuje politickou budoucnost a uráží ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, který do sebe nechává kopat.

Schwarzenberg je pes, který štěká, ale nekouše, komentuje Právo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Podle Hanáka Klaus Dobeše pochválil proto, že ve svém resortu udržel jemu názorově blízkého úředníka Ladislava Bátoru. „Pan prezident sestavuje kulisy pro svůj poprezidentský politický život a Věci veřejné mohou být kulisou základní," myslí si autor.

Závislý na funkci? 

Klaus prý systematicky uráží Schwarzenberga, který vždycky něco začne - proti Jiřímu Čunkovi nebo právě Bátorovi - nic z toho ale není. „Do psa, který štěká, ale nekouše, se kope snadno," říká Hanák s tím, že Schwarzenberga nemá Klaus rád kvůli jeho vztahu k Václavu Havlovi nebo Evropské unii.

„Musím se však ptát, jak dlouho ještě a kolik urážek a ponížení bude snášet český ministr zahraničí od prezidenta, než se odhodlá k rezignačnímu činu? Neodhodlá, jeho závislost na politické funkci a snad i tajné hýčkání vidiny prezidentského stolce z něj dělají člověka povolného, i za cenu role nakopávaného paňáci," píše autor.

K věci:
Škárka: Prezident se dostal mimo politickou mísu
Klaus podpořil VV: Bárta je šikovný, Dobeš je nejlepší
Chládek: Dobeš nejlepším polistopadovým ministrem školství aneb já na tátu, táta na mě

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…