Rada ČT vybrala pět finalistů. Jeden z nich nahradí Janečka

07.09.2011 14:34

Na veřejném zasedání rozhodovala Rada České televize o pětici finalistů, které vybírala z 32 uchazečů o místo generálního ředitele veřejnoprávní televize. Z pětice Petr Dvořák, Hynek Chudárek, Radomír Šimek, Roman Bradáč a Jan Svoboda zvolí patnáctičlenná rada nového šéfa ČT ve středu 21. září.

Rada ČT vybrala pět finalistů. Jeden z nich nahradí Janečka
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Tajnou volbou rozhodla Rada České televize, že do finálového kola výběrového řízení na místo generálního ředitele České televize postupují Petr Dvořák, Hynek Chudárek, Radomír Šimek, Roman Bradáč a Jan Svoboda. Z nich bude o vítězi rozhodovat patnáct radních ve středu 21. září od dvanácti hodin.

Z prvního kola postoupili Petr Dvořák s 12 hlasy, Hynek Chudárek a Radomír Šimek, kteří dostali shodně po osmi hlasech. Do druhého kola prošla trojice Roman Bradáč, Jan Svoboda a Michal Klíma, z nichž posléze uspěli první dva jmenovaní.


Překvapením je postup Šimka a Svobody

Zatímco za očekávaný lze označit postup bývalého ředitele TV Nova Petra Dvořáka, stejně jako bývalého výkonného ředitele hudební TV Óčko Hynka Chudárka a výkonného ředitele ČT 24 Romana Bradáče, úspěch Radomíra Šimka a Jana Svobody lze označit za překvapivý, neboť nefigurovali ani v desítce favoritů podle kurzů sázkových společností.

Radomír Šimek ve svém motivačním dopise uvedl jako výhodu, že až dosud nepracoval v mediální sféře. Má však dlouholeté zkušenosti s řízením firem různé velikosti, zaměření a charakteru, a to jak v České republice tak v zahraničí. „Jsem držitelem bezpečnostní prověrky NBÚ na stupeň ´tajné´," pochlubil se bývalý manažer Siemensu, že vzhledem k profesnímu i privátnímu životu neexistuje nic, co by bylo možno proti němu s jakýmkoli záměrem využít či zneužít.

Svoboda v ohrožení, nakonec porazil i Bradáče

Druhý překvapivý finalista Jan Svoboda měl namále už před hlasováním, když předseda Rady ČT Milan Uhde informoval, že nemá dokončené vysokoškolské vzdělání, což bylo jednou z podmínek pro účast ve výběrovém řízení. Svoboda oponoval vysokoškolským diplomem ze zahraniční soukromé univerzity. A nakonec marketingový ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy postoupil do finálové volby z druhého kola s 11 hlasy, když o hlas předčil i jednoho z favoritů Romana Bradáče.


K věci:

Foto: ceskatelevize.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …