Ostatky českých hokejistů jsou již v Moskvě

09.09.2011 16:55

Ruský speciál s těly tří mrtvých českých hokejistů dnes přiletěl z Jaroslavle do Moskvy, kde ostatky zůstanou do příletu zvláštního letadla z Prahy. První záznamy získané z černých skříněk havarovaného letadla Jak-42 s hokejisty ukazují, že motory až do okamžiku pádu fungovaly.

Ostatky českých hokejistů jsou již v Moskvě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Šlégr

Ruský speciál s těly tří mrtvých českých hokejistů v pátek přiletěl z Jaroslavle do Moskvy, kde ostatky zůstanou do příletu zvláštního letadla z Prahy.

První záznamy získané z černých skříněk havarovaného letadla Jak-42 s hokejisty ukazují, že motory až do okamžiku pádu fungovaly. Ruská média spekulují, že skutečnou příčinou pádu stroje mohl být nekvalitní letecký benzin. Ze 45 lidí na palubě přežili dva, hokejista Galimov a palubní technik.

SLEDUJEME téma Tragická smrt hokejistů

Podle informace českého velvyslanectví letadlo s ostatky Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka přistálo na letišti Ramenskoje u Moskvy. Těla hokejistů budou přepravena do jedné z moskevských nemocnic, kde budou uchována do doby, než z Prahy přiletí český vládní speciál. Přílet letadla z ČR se očekává dnes později večer na moskevském letišti Šeremeťjevo 2. 

Čtěte také:
Šlégr: Naše země přišla o tři skvělé sportovce a především pak tři skvělé lidi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …