Klaus navštíví Karlovarsko. Cestu zahájí autogramiádou

12.09.2011 6:34

Prezident Václav Klaus v pondělí zahajuje čtyřdenní pracovní návštěvu Karlovarského kraje. Prvním bodem v bohatém programu je jeho autogramiáda v knihkupectví Dobrovský. Odtud zamíří na utkání mistrovství Evropy ve volejbalu mezi Českem a Ruskem. V dalších dnech navštíví několik měst a obcí v regionu, ať už Kyselku, Jáchymov, Ostrov, Habartov či Kynšperk. Kromě setkání s představiteli samosprávy má na programu také jednání se zástupci některých firem.

Klaus navštíví Karlovarsko. Cestu zahájí autogramiádou

Karlovarsku je věnována úterní část pobytu prezidentského páru. Po setkání s představiteli Karlovarského kraje následuje návštěva Kyselky a prohlídka části zchátralých lázní. V Jáchymově položí věnec u památníku Brána ke svobodě, kde budou přítomni i zástupci Konfederace politických vězňů. Po návštěvě lázeňské společnosti odjede Klaus do Abertam. Livia Klausová mezitím zamíří do dětského domova v Ostrově. Odpoledne tam dorazí i prezident. Tečku za prvním dnem udělá večerní setkání s podnikateli.

Ve středu se Klaus setká s vedením karlovarského magistrátu a poté odjede na Sokolovsko. Navštíví také studenty sokolovského gymnázia, sokolovský pivovar Permon a společnost Krufin, která zaměstnává zdravotně handicapované lidi. Na statku Bernard v Královském Poříčí je připraven pracovní oběd, jehož se kromě Klause zúčastní zástupci zdravotnických organizací, státní správy a vedení Sokolovské uhelné. Prezident se podívá i do Habartova, Kynšperka a pak odjede do Chebu.

Poslední den své návštěvy stráví prezident na Chebsku. Zajede do Teplé, kde si prohlédne klášter premonstrátů. Přes Kladskou a Slavkovský les poté dorazí Klaus s manželkou do Mariánských Lázní. Připravena je tady procházka centrem města a návštěva střední hotelové školy.

"Přejeme si, aby se Klaus co nejlépe seznámil s problémy kraje, třeba jel po silnici I/6. Ačkoli sám nemůže věci jednoduše změnit, může vahou své osobnosti pomoci," konstatoval pro ČTK hejtman Josef Novotný (ČSSD).

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…