Kontaktu s politiky se nelze vyhnout, říká kandidát na šéfa ČT Bradáč

12.09.2011 23:04

Je třeba říci, co je cílem veřejnoprávní televize oproti cílům televizí komerčních, kterým jde čistě o zisk, prohlašuje jeden z kandidátu na ředitele ČT Roman Bradáč, který důrazně odmítá, že by se při rozhodování nechal ovlivnit vůlí politiků. Dodává však, že na kontaktech s nimi nevidí nic špatného

Kontaktu s politiky se nelze vyhnout, říká kandidát na šéfa ČT Bradáč
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jiří Janeček

Jednadvacátého září vybere Rada České televize člověka, jenž zasedne de křesla šéfa Kavčích hor poté, co se tohoto postu ze zdravotních důvodů vzdal dosavadní generální ředitel Jiří Janeček. Pořad Události, komentáře ČT přinese tento týden sérii rozhovorů se všemi kandidáty. V pondělí představil svou vizi vedení výkonný ředitel ČT24 Roman Bradáč.

Česká televize stojí na křižovatce

„Česká televize se v současnosti nachází na zásadní křižovatce, řekl bych, že zatím na této křižovatce přešlapuje, ale může prokázat, že v rámci technologického pokroku může být daleko účelnější jako veřejnoprávní televize," říká Bradáč.

SLEDUJEME téma volba nového šéfa ČT

V otázce koncesionářských poplatků Bradáč tvrdí, že bude muset docházet k valorizaci tohoto poplatku, protože jeho reálná hodnota v čase poklesne. Důležitější než koncesionářské poplatky je sebe prezentace ČT. Je třeba více propagovat i hlavní zpravodajský pořad Události. Bradáč v této souvislosti prohlásil, že ke zvýšení sledovanosti tohoto pořadu by nestačila např. výměna moderátora.

Kontakty s politiky nejsou problém

Bradáč se v rozhovoru ohradil proti výtce, že coby dlouhodobý zaměstnanec ČT nese spoluzodpovědnost za současný stav instituce. I když pracoval pro televizi celých sedmnáct let, po většinu této doby neměl sebemenší možnost ovlivnit, kam by se měla televize ubírat.

Související: Štěpánek (ODS): Česká televize? Spíš Bakalova televize! 

Bránil se i proti výtce, že se jako kandidát na ředitele ČT stýká s politiky. Hovořil například s poslancem za TOP09 Petrem Gazdíkem Podle Bradáče není možné se politikům vyhnout, pokud by toho chtěl někdo dosáhnout, musel by žít absolutně izolován od okolního světa, což nelze. Navíc, poslance Gazdíka prý považuje za rozumného a otevřeného člověka, takže na setkání nevidí noc špatného. V této souvislosti však odmítá, že by se v rozhodování nechal ovlivnit přáními politiků.

„Musíme se pokusit vytvořit instituci, která bude jedinečná," shrnul Bradáč svou vizi fungování ČT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…