Policie obvinila bývalého starostu obce Kamýk z machinací s pozemky

14.09.2011 21:52

Policie obvinila bývalého starostu obce Kamýk na Litoměřicku Karla Kučeru z nezákonných machinací s pozemky. Údajně převedl hektary lukrativních pozemků do své firmy, přestože měly připadnout obci. Kamýk tak obral o 21 milionů korun. Ve středu o tom informovala televize Nova.

Policie obvinila bývalého starostu obce Kamýk z machinací s pozemky

"Bývalý starosta nejednal ve prospěch obce, ale pouze v zájmu vlastního obohacení. Byl obviněn ze zneužití pravomoci a porušování povinností při správě cizího majetku," řekla televizi Veronika Hodačová z policejního prezidia. Někdejšímu starostovi, který se k obvinění odmítl vyjádřit, hrozí až deset let vězení.

Podle Novy šlo původně o pozemky Státního pozemkového fondu. Vyšetřovatelé zjistili, že starosta měl na základě zákona požádat pozemkový fond o převod pozemků do majetku obce. To prý ale neudělal a následně si pozemky sám koupil, protože podle policie věděl, že z nich budou stavební parcely.

Kučera skončil ve funkci před pěti lety, kdy ho odvolalo zastupitelstvo. Po obvinění zatím zůstává na svobodě, uvedla Nova.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…