Peake: Jarolím v mém protikorupčním týmu nebude. Složení řeknu v pondělí

16.09.2011 8:53

Vicepremiérka Karolína Peake složení svého poradního sboru pro boj proti korupci zveřejní až v pondělí 19. září, kdy se sbor také poprvé sejde. Peake to řekla v rozhovoru pro Rádio Česko

Peake: Jarolím v mém protikorupčním týmu nebude. Složení řeknu v pondělí
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vicepremiérka vlády Karolína Peake

Vicepremiérka Karolína Peake tvrdí, že všichni pozvaní již před pár dny dostali pozvánku do týmu vládního výboru pro koordinaci s korupcí a nikdo z oslovených neodmítl. 

„Všichni oslovení už dostali pozvánku, nicméně počkám se zveřejněním jmen až na pondělí. Jeden z důvodů je ten, že některým kolegům, které jsem oslovila, byla účast v poradním sboru zatrhnuta jejich nadřízenými," řekla v pořadu Studio Česko Peake, která řídí vládní výbor pro koordinaci s korupcí a také Legislativní radu vlády.

Místopředsedkyně Věcí veřejných také upřesnila, že její pozvánku do týmu nikdo z oslovených neodmítl. Také je podle ní jasné, kolik lidí ve sboru zasedne.

Mají problémy s nadřízenými

„Nikdo mně neřekl ne. Od dvou lidí vím, že mají problém s nadřízenými. Mám vizi maximálně 15 lidi. Nechci, aby jich bylo o mnoho více, ale pokud uvidím někoho, kdo by pro ten poradní sbor mohl být přínosem, pak bych takového člověka ráda přizvala," popsala svou představu Peake. Vysvětlila ale, že do týmu nezasedne její stranický kolega -  místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím. 

„Tomáše Jarolíma jsem zatím do toho poradního sboru nepřizvala, ale je to hlavně proto, že se s ním vidím každý týden na zasedání předsednictva Věcí veřejných a jednáme spolu velmi blízko a velmi často. Nepovažuji za nutné, aby se jednání toho poradního sboru účastnil na té formální úrovni. Pokud by o to ale měl zájem, dveře mu na jednání toho sboru rozhodně zavírat nebudu," uvedla dále Peake. 

„Instituce, které jsem oslovila jsou: Policie ČR, státní zastupitelství, Úřad na ochranu hospodářské soutěže, Nejvyšší kontrolní úřad, ale i Transparency International nebo Oživení," uzavřela ve vysílání Rádia Česko vicepremiérka a zároveň tak vysvětlila, odkud že budou členové garantující boj proti korupci.

Čtěte také:

reklama

autor: olb

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…