Odcházející Paroubek by se měl vzdát mandátu, myslí si Škromach

17.09.2011 9:20

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach požaduje, aby se bývalý předsada sociální demokracie Jiří Paroubek vzdal poslaneckého mandátu.

Odcházející Paroubek by se měl vzdát mandátu, myslí si Škromach

Bývalý předseda vlády a ČSSD Jiří Paroubek by se měl po odchodu ze sociální demokracie vzdát nejen poslaneckých funkcí, ale i mandátu, prohlásil místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach. Odvolal se přitom na samotného Jiřího Paroubka, který to ještě jako předseda požadoval po odpadlých poslancích.

Podle zdrojů z České strany národně socialistické je totiž už bývalý šéf ČSSD rozhodnut spojit svůj politický osud s touto stranou a sociální demokracii opustit. Je jen otázkou času, kdy to oznámí. Škromach je přesvědčen, že se Paroubek rozhodl už ve chvíli, kdy po nezdaru ve volbách odešel z čela ČSSD. O tom, že expremiér Jiří Paroubek z ČSSD definitivně odchází, informovaly jako první ParlamentníListy.cz.

Podrobně ZDE: Potvrzeno. Paroubek odchází z ČSSD


SLEDUJEME téma: Paroubkova nová strana

Sobotka chce, aby Paroubek zůstal

Současný šéf ČSSD Bohuslav Sobotka i jiní sociálnědemokratičtí politici se shodují na tom, že neexistují žádné důvody pro Paroubkův odchod ze strany. Někteří včetně předsedy říkají, že ho budou přesvědčovat, aby zůstal.

Paroubek pracuje na novém programu ČSNS 2005

Paroubek ale s představiteli z České strany národně sociální 2005 horečně pracuje na novém projektu a na jejím programu. K těmto aktivitám se však odmítá vyjadřovat. Nynější vedení národních socialistů si od Paroubka jako od známé politické osobnosti slibuje, že by mohl jejich stranu přivést do sněmovny, a jde mu "na ruku".

Paroubek novým volebním lídrem?

Pokud nic Paroubkův odchod do ČSNS 2005 ještě v poslední chvíli nezhatí, pak by podle zdroje ČTK mohl bývalý šéf ČSSD počítat s tím, že by se stal nejen volebním lídrem, ale i stranickým předsedou. Paroubek se proto musí rozhodnout v příštích týdnech, aby mohla ústřední rada ČSNS 2005, která se sejde 8. října, svolat sjezd. Ten by zřejmě Paroubka zvolil předsedou, a není vyloučeno, že by i zjednodušil název strany na Národně socialistická.

Čtěte také:
ČSSD se snaží udržet Paroubka. Jednali s ním Hašek a Rath

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…