Drastichová ve sněmovně podváděla. Teď u véček povýšila

17.09.2011 18:41

Stranické buňce Věcí veřejných v Moravskoslezkém kraji bude po víkendových volbách předsedat čtyřiatřicetiletá poslankyně Jana Drastichová. Ta přitom momentálně čelí obvinění, že při hlasování v Poslanecké sněmovně neoprávněně manipulovala s hlasovacími lístky svých kolegů a dopustila se tak podvodu.

Drastichová ve sněmovně podváděla. Teď u véček povýšila
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jana Drastichová, Radek John, Karolína Peake, Radim Vysloužil

Za svůj přestupek byla Drastichová pokutována částkou 10 tisíc korun. Poslankyně svou chybu přiznala a omluvila se.

„Zvolili jsme lidi z kraje, kteří vědí, co je pro tento kraj nejlepší. Krajská rada není ovlivňována centrálou. Zaměří se například na nemocnici v Novém Jičíně, jejíž části hrozí zrušení. Je důležité zajistit pro lidi z této oblasti dostupnou zdravotní péči. Zároveň by se krajská rada měla nyní zaměřit i na možnost obnovení městské hromadné dopravy při smogu zdarma, kterou tento týden ostravská radnice zrušila po necelém roce," vysvětlil serveru Novinky.cz předseda strany Radek John. Dodal, že město Ostrava nehospodaří s penězi efektivně, když vynakládá neúměrné částky na propagační materiály a pak postrádá 20 milionů na zřízení hromadné dopravy zdarma v obdobích, kdy kraj sužuje smog.

Sledujeme téma: Rozpočtové určení daní

Drastichová: Krácení financí bude pro Ostravu katastrofou

Poslankyně Drastichová také hodlá tlačit na ministerstvo financí ve věci připravované novely rozpočtového určení daní. „Kdyby Ostrava přišla o necelou miliardu korun, tak by se zastavil její rozvoj," konstatuje poslankyně. Zároveň zdůrazňuje specifičnost Ostravy oproti ostatním krajským městům. Metropole si totiž z vlastních peněz financuje i zoologickou zahradu nebo moravskoslezské divadlo. Podobné instituce má přitom ve většině případů na starosti kraj.

Její stranický předseda John dodává, že je hanebné Ostravě peníze brát. „Vždyť země profituje díky zdejšímu průmyslu," uvedl.

Čtěte také:
Nečas se vymezoval vůči partnerům v koalici: Nejsme zbojníci
Drastichová z VV dostala pokutu 10 tisíc za manipulaci s hlasováním 
Drastichová (VV): Za nikoho jsem nehlasovala. Šlo jen o chybu z nezkušenosti  Nachytaná poslankyně Drastichová: Omlouvám se, jsem nezkušená 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…