Hajej, dadej, vzkazuje Schwarzenbergovi komentátor

17.09.2011 19:18

Ministr Schwarzenberg pobouřil balkánská média tím, že usnul na pódiu bezpečnostního fóra v Bělehradě. Tento úsměvný přestupek je podle komentátora Práva Alexandra Mitrofanova povedeným trikem k připoutání pozornosti srovnatelný i s kauzou prezidenta Klause „chilské pero“.

Hajej, dadej, vzkazuje Schwarzenbergovi komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Co by nám dali zástupci jiných, k uzoufání nudných států, kde nikdo nic podobného nedělá, za podobné marketingové hvězdy?" táže se komentátor.

Spánek je podle něj vzácný, tak ať si vrcholný činitel české diplomacie klidně zdřímne, i když má v reálu mnoho úkolů, které zanedbává.

Psali jsme:
Knížecí spánek na konferenci v Srbsku. Jen tamní bulvár nevěřil svým očím
TÉMA: Klausovo pero

Schwarzenbergova morální bitka proti úředníku ministerstva školství Ladislavu Bátorovi vyšla podle komenátora deníku Právo Mitrafonova vniveč. A šéf resortu školství Dobeš mu tím, že při návštěvě Izraele přirovnal mediální pronásledování Bátory k perzekuci Židů za druhé světové války, nejspíš dává zapravdu.

„Po tomto výlevu nelze než upadnout do letargického spánku. Urozenost totiž velí veřejně neblít," glosuje Dobešovo chování Mitrofanov. 

Vše o kauze Ladislav Bátora

Za spornou a ze strany ministerstva nevysvětlenou označil novinář také podporu Izraele na úkor Palestinců, kterou právě v zemi zaslíbené hlásá premiér Petr Nečas. Klidný diplomatův spánek by navíc mohly narušovat výtky k jeho koncepci zahraniční politiky, které na jeho hlavu seslal prezident Klaus.

„Je však známo, že Karel Schwarzenberg usíná, když se kecají blbosti. Takže nezbývá, než mu vzkázat: hajej dadej," uzavírá Mitrofanov.

Čtěte také:
Nečas hot, Schwarzenberg čehý. A Česko je v EU "za kašpara" 
V Izraeli chtějí odvolání Bátory. Demonstranti čekali u muzea holocaustu 
Dobeš: Ukažte mi neonacistický výrok Bátory a rozloučím se s ním

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…