Poprvé zasedne poradní výbor pro boj s korupcí

19.09.2011 6:13

V pondělí dopoledne poprvé zasedne poradní sbor předsedkyně vládního výboru pro koordinaci boje s korupcí Karolíny Peake (VV). Na programu bude mít znovuzavedení institutu účinné lítosti, národní evidenci účtů a problematiku financování politických stran.

Poprvé zasedne poradní výbor pro boj s korupcí

Ve výboru spolu bude jednat maximálně 15 poradců, seznam členů zatím nebyl zveřejněn. Osloveni byli lidé ze státního zastupitelství, z policejních protikorupčních týmů, Transparency International či občanského sdružení Oživení zaměřeného na boj s korupcí. ČTK to řekl ředitel kanceláře místopředsedkyně VV Pavel Kotrba, který se na stavbě týmu podílel.

Vládní výbor pro koordinaci boje s korupcí v čele s místopředsedkyní VV Peake, se bude kromě vlastních aktivit zabývat i přípravou legislativních návrhů, které převezme od ministerstev, jež je z nějakého důvodu nebudou chtít tvořit sama. Dopracované návrhy bude výbor předkládat vládě jako svou legislativní iniciativu.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …