Rath opět provokuje Kalouska. Nemohl se trefit do dveří

22.09.2011 13:39

Středočeský hejtman a poslanec ČSSD David Rath prohlásil, že ministr financí Miroslav Kalosek (TOP 09) byl opilý, když na Malostranském náměstí profackoval neznámého mladého muže. Hrozí mu proto další pokuta za to, že Kalouska znovu označil za opilého.

Rath opět provokuje Kalouska. Nemohl se trefit do dveří

Rath tvrdí, že Kalousek měl „příjemnou a veselou opičku. Pískal ve sněmovně na píšťalku. Chvilku si asi myslel, že odtud odjíždějí vlaky. Trochu mu dělalo problém trefit se do poměrně širokých dveří poslanecké jídelny. Zápasil jak s poslaneckou kartou, tak s futrem".

Poslanci se strefovali do Kalouska za jeho nepřítomnosti

Kalousek nemohl oponovat slovům středočeského hejtmana, protože je od úterý na služební cestě v USA. Nemohl se zúčastnit ani jednání ve sněmovně, kdy ho poslanci ČSSD vyzvali k rezignaci kvůli zfackování mladíka.

Server iDnes.cz připomíná, že se Rath znovu opřel do opilosti Kalouska, i když už za podobná slova jednou dostal pokutu ve výši 10 tisíc korun od mandátového a imunitního výboru. Peníze ještě nezaplatil.

Kalousek jevil známky veselé opičky, dušuje se Rath

Rath s pokutou nesouhlasí, ale je připraven ji zaplatit, až písemně obdrží místo a dobu, dokdy ji má složit. Dodal, že až pokutu zaplatí, bude se kvůli tomu soudit s českým státem.

Podle středočeského hejtmana se vládní většina v mandátovém a imunitním výboru pasovala do role superodborníků na alkohol. „Opilého člověka na 99,9 procent poznám," vysvětlil.

David Rath trvá na tom, že Kalousek jevil „známky veselé opičky" a zřejmě se neobává další možné pokuty.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…