John: Máme nízké preference, ale lidé ocení, že DPH nebude 19 procent

22.09.2011 22:35

Věci veřejné by se podle nejnovějšího průzkumu nedostaly do sněmovny. V pořadu 20 minut Radiožurnálu to komentoval předseda VV Radek John. Podle něj nejde o volební preference, ale o to odvést práci, na kterou může strana ukázat po skončení volebního období.

John: Máme nízké preference, ale lidé ocení, že DPH nebude 19 procent

John nelituje vstupu do politiky. Dříve jeho zprávy zmizely z povědomí do patnácti minut od publikování, ale teď prý trvale mění věci, které jsou vidět. Například protikorupční strategii nebo čtyři miliardy na platy učitelů. John to považuje za největší přínos, který pro učitele nějaká strana udělala za posledních dvacet let.

Nebyly jsme u žádného rozkrádání, bojujeme s korupcí

„Prosadili jsme dvacet bodů protikorupční strategie a na to jsem pyšný a je mi jedno, v jaké funkci jsem," řekl John v Radiožurnálu. „Udělal jsem všechno proto, aby byla nezávislá policie a nezávislý policejní prezident. My jsme tady nebyli u žádného rozkrádání," připomněl.

Vicepremiérka pro boj s korupcí je podle Johna důležitou osobou, která vládě připomíná schválenou strategii boje proti korupci.



Více k výzkumům:

CVVM, FACTUM INVENIO, SANEP, SC&C, STEM , Médea Research


„Vláda odsunuje body boje proti korupci kvůli tomu, že údajně nejsou peníze. Vrátili jsme zpátky odposlechy při podezření na korupci, vybojovali jsme zrušení anonymních akcií a Karolína dopracuje účinnou lítost," uvedl John výčet svých úspěchů.

Za politikou musí být vidět výsledky, tvrdí John

Johnovi nevadí průzkum agentury CVVM, podle kterého by se Věci veřejné ve volbách nedostaly do sněmovny.

Více: Případné volby by s přehledem vyhrála ČSSD. Do sněmovny by se dostali lidovci

„Jediný pravdivý volební model jsou volby. My jsme nízko na preferencích, ale lidé ocení, že DPH nebude 19 procent, nebo že budou peníze na dostavbu některých dálnic. Politika je o tom, abychom odpracovali něco, co změní zemi a my mohli říct, že tohle je naše zásluha," myslí si John. Odmítl, že Věcem veřejným jde o znovuzvolení.

Předseda Věcí veřejných komentoval také exces ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), který nafackoval mladému muži, který mu na ulici nadával.

„Já jsem ke Kalouskovi nečichal, zda byl opilý. Myslím, že by se měl omluvit národu, že použil pěstních argumentů. Měl dotyčnému říct, že nesouhlasí s jeho názorem, ale nebude mu ho brát," navrhuje John.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…