Babišovy aktivity na Facebooku zatím zcela propadají

23.09.2011 6:14

Jeden z nejbohatších českých občanů, majitel agrochemického holdingu Agrofert Andrej Babiš, se podle kuloárních informací chystá sestavit agrární stranu. Spolu s tímto krokem se rozhodl tvrdě bojovat proti korupci. Kromě četných mediálních výstupů jsou Babišovy činy přeneseny také na sociální síť Facebook.

Babišovy aktivity na Facebooku zatím zcela propadají

S Andrejem Babišem proti korupci, jak zní název před několika dny vytvořené skupiny, zatím díru do světa neudělala. Doposud se do činnosti této stránky zapojilo pouhých 19 lidí. Velmi pečlivě vytvořená "fan page" je přitom jednou z nejaktivnějších, jakou český Facebook v současnosti nabízí. Denně přidávané články a odkazy nenajde uživatel této sociální sítě ani na oficiálních propagacích politických stran.

"Babiš prohlašuje, že pokud se najde platforma vytvořená zdola, a to občanská iniciativa, která bude integrovaná, podpoří ji. "A nebudu sám, začínáme o tom mluvit s dalšími podnikateli. Nevěřím už na vznik nové strany, která by postavila existenci na boji proti korupci a vyhrála ve volbách - tohle dokonale zdiskreditovaly Věci veřejné a voliči na to podruhé neskočí. Věřím ale na nějaké nové občanské fórum, na občanskou iniciativu budovanou zdola," cituje autor skupiny Babišova slova.



Významný podnikatel v hospodářském průmyslu podle informací, které ParlamentníListy.cz přinesly ve čtvrtek, hodlá vstoupit do vrcholné politiky. Mohl by mít zájem také o post premiéra. Babiš má nejblíže ke straně agrárníků. Mohli by se k němu posléze přidat další podnikatelé jako Jiří Šimáně, majitel skupiny Unimex. Ten souhlasí s Babišem a potvrzuje jeho slova o korupci v české politice.

Podle slov Andreje Babiše, které pronesl v úterním Hydeparku, je korupce, proti níž chce bojovat, všudypřítomná. "Jsem blázen, že jsem o něčem takovém začal mluvit. Tady si desetitisíce lidí myslí totéž. Takže jsme na tom stejně jako za komunismu - držíme hubu."

Oficiálně ovšem Babiš o vstupu do politiky nepromluvil. Stejně tak se nevyjádřilo tiskové oddělení jeho Agrofertu.

K věci:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…