Odborář Dušek: Žádám neomezenou stávku za odchod vlády

23.09.2011 21:29

Nespokojenost odborářů s vládními reformami by se do konce října mohla vyhrotit až v neomezenou stávku. Připustil to předseda Svazu odborářů služeb a dopravy Jaromír Dušek v rozhovoru na Radiožurnálu. "Já si myslím, že požadavkem stávkujících už tentokrát nebudou jednotlivé kosmetické úpravy, ale že to bude požadavek na odchod této vlády," pohrozil odborář. Dodal, že dopravní odborové svazy svůj další postup proti vládě projednají v příštím týdnu.

Odborář Dušek: Žádám neomezenou stávku za odchod vlády
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Miroslav Kalousek uprostřed demonstrace

Podle předsedy Odborového svazu dopravy Luboše Pomajblíka se odboráři nespíš sejdou po čtvrtečním setkání tripartity. "Jsme schopni se sejít už ten samý den," uvedl. Případné vyhlášení stávky odmítl komentovat.

Dopraváři už jednou celodenní stávku zorganizovali. V červnu se kompletně zastavil provoz na českých železnicích, nevyjely ani prostředky hromadné dopravy v mnohých městech včetně Prahy.

Sledovali jsme téma Stávka


Odboráři jsou pohodlní, rozčiluje se Dušek

Dušek zkritizoval vedení Českomoravské konfederace odborových svazů (ČKMOS). Ta podle něj stávce brání svojí pohodlností. "Většina předáků odborových svazů se vymlouvá na to, že jejich členové nechtějí nebo že nejsou připraveni, že na to není atmosféra," stěžuje si Dušek. Sám se přitom domnívá, že jejich neaktivitu způsobuje především lenost a případné vazby na zaměstanecké subjekty, v nichž působí.

ParlamentníListy.cz již psaly:
Dušek pálí do vlastních řad. Předáci jsou líní, jiní už staří

ČKMOS se na jednání o protestních akcích sešla již toto pondělí, tehdy se však odboráři na ničem nedohodli. Jak uvedl předseda konfederace Jaroslav Zavadil, necítí potřebnou podporu společnosti.

Čtěte také:

Rozehřátí odboráři: Vládní reformy na lidi teprve dopadnou. Pak to začne 

Je nutné překopat celý rozpočet, tvrdí šéf odborů Zavadil 

Kalouskovi se udělalo zle při jednání s odboráři 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…