Jiří Krampol: Jděte do hajzlu. Všichni kradete, pomáháte KSČM

24.09.2011 15:38

Uplynulý týden v politice byl ve znamení facek a urážek. I to podle herce a moderátora Jiřího Krampola dává šanci Jiřímu Paroubkovi uspět po odchodu z ČSSD v „nové" politické straně ČSNS2005. Krampol odmítá dělení na pravici a levici. Nic takového tu podle něj není, jen společnost s ručením omezeným ze samých kamarádů. Proto prý posilují komunisté.

Jiří Krampol: Jděte do hajzlu. Všichni kradete, pomáháte KSČM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Krampol

Politická scéna už je dnes podle Jiřího Krampola lidem jenom pro srandu a naštvání. „Vždyť si to vezměte dneska, to co ti lidé tam blábolí, pořád nějaké hádky, nějaký kraviny. A mě to připadá, že je to taková hra, aby lidem unikala podstata toho, proč jsou vlastně naštvaní. Je to odvádění pozornosti, něco jako chléb a hry," konstatuje Krampol.

Žádná pravice nebo levice! Eseróčko

„Já si myslím, že lidi už z toho musí mít srandu. Jeden uráží druhého, facky... Hlavně ale jedna věc. Já mám pár kolegů, kteří jsou zarytí straníci a já jim říkám, jděte do hajzlu, je jedno, jestli tam máme tuhle stranu či tamhle tu. Tady žádná pravice ani levice neexistuje. Tady politická scéna je normální eseróčko. To je banda kamarádů a žádná pravice a levice," míní herec.

Ze situace tak podle něj profitují hlavně komunisté. „Bohužel, jedinej, kdo je mimo tohle eseróčko jsou komunisti. A jak řekl kamarád ze Spojených států: No nezlob se na mě, ale jestli po čtyřiceti letech jsou komunisti třetí nejsilnější strana, tak to je tedy trošku smutný," dodal Jiří Krampol.

Více k Jiřímu Krampolovi:
Krampol o přátelství s Paroubkem: Jako bych měl cejch, taky po mně šli
Jiří Krampol: Svinstvo! Babičky nemají na léky, to mě prostě...
Otřesený Jiří Krampol: Hajzlové. Rozkradli a rozprodali republiku
Krampol se modlí. Stávka musí být. Pak bude snad lépe

V ČSSD o něj nestáli, tak šel, já ho podpořím

Ten lakonicky přijal ohlášení odchodu Jiřího Paroubka z ČSSD: „Když tam o něj nestáli, tak jde jinam."

„Já si myslím, že jestli to udělá, tak že bude mít podporu. A upřímně, pokud mě třeba pan Paroubek požádá o nějakou podporu, tak já ho velice rád podpořím. Mě nezajímá nějaká strana! Nejsem žádnej straník, nikdy jsem v žádné straně nebyl a nebudu. Ale mě zajímá ten člověk jako takovej a Paroubek je prostě chytrej chlap," míní moderátor.

Krampol odmítl, že by kdy podporoval nějakou politickou stranu. To že byl spojován s Paroubkem jako jeho podporovatel zavinila média. „Já se nikdy o politiku nezajímal a nikdy jsem s politikou nic neměl. Nás s panem Paroubkem spojovali na základě toho, že jsme měli pořad, který jsme začali dělat ještě, když byl pan Paroubek úředníkem magistrátu. K tomu mě přivedl Slávek Jandák, a to jsme dělali dobročinné akce třeba pro dlouhodobě nemocné v Nemocnici Na Františku, pro Pomocné tlapky pro nevidomé děti a podobně," popsal začátek spolupráce s Paroubkem Krampol.

SLEDUJME téma Paroubkova nová strana
Rath: Domluvme severočeské ČSSD a Paroubek zůstane
Paroubkovi zbyl jen Šlégr. Přestup roku prý nic moc
Odcházející Paroubek by se měl vzdát mandátu, myslí si Škromach
Paroubek o zrádcích, kteří pomohli Klausovi. Čtěte z jeho díla

Možná přijde i prezident

„A mezitím se Jiří Paroubek stal nejdříve ministrem a později předsedou vlády a do nás se obuli a začali nás napadat z nějakého levičáctví... Ale já jsem vždycky upozorňoval před každým představením, a bylo jich přes dvě stě , že jestli někdo čeká nějakou politickou agitku,tak bude zklamán," prohlásil moderátor.

On sám si prý vždy zakládal a bude zakládat na tom, že v jeho pořadech nezazní politické slovo. „Protože já s tím nechci mít nic společného. A když si zvu politiky, tak jen proto, aby bylo vidět, zda si sami ze sebe umí dělat srandu. Nikou nestraním a chci, aby to bylo napříč celým spektrem. Tak jsem tam měl pana Komárka (ČSSD), pana Bártu (VV), pana Schwarzenberga budou tam další. Dokonce i pan prezident přislíbil, že si to rozmyslí," doplnil ambice svého snažení Krampol.

Ikonu zla udělala z Paroubka média

Podle něj za Paroubkovu image „padoucha" mohou média. „Ruku na srdce, ale během Paroubkovy kariéry z něj osmdesát procent masmédií udělala ikonu zla. Já ale vidím jednu neoddiskutovatelnou věc. Když Paroubek ve vedení strany začínal, tak sociální demokracie byla v troskách s podporou několika procent a on to vyvedl vysokých čísel," myslí si Krampol.

Chyba Paroubkova pádu nicméně nebyla podle něj v osobě Paroubka, ale v lidech, kterými byl obklopen. „Že ho nepodrželi, zrovna tak jako nepodrželi kdysi pana Zemana. Tak logicky Paroubek k těm lidem nemá důvěru a chce to zkusit jinak a ti, kdo to s ním myslí dobře, tak se k němu zřejmě přidají," nahlíží na Paroubkův odchod herec.

Schwarzenberg u Krampola přiznal, že ho jako malého bili
Poslanec „Guma" Šlégr perlil v Krampolově pořadu

Kníže ani Paroubek to nedělají pro prachy

„Já vám to řeknu ještě jinak. Já když jsem měl teď v pořadu pana Karla Schwarzenberga, takto mělo obrovský ohlas u mladých lidí. A já si dělal průzkum proč to tak je. Ty mladí věří, že on to dělá protože ho to baví a že to nedělá pro peníze. A to že někde usne a že si z něj dělají srandu mu nijak na popularitě neubírá. Prostě proto, že to nedělá pro prachy a proto že ho to baví," uvedl příklad Krampol. „A to samé si myslím, že je Jiří Paroubek. Nedělá to pro prachy a baví ho to," doplnil.

Jednu chybu na Paroubkovi Krampol ale přeci jen vidí. „Má jen jednu takovou nešťastnou věc, že on kouká jako bubák. To tak bohužel je, každý holt koukáme nějak. Ale jak jsem ho poznal, je to vzdělaný a sečtělý člověk s rozhledem a rozhodně to není žádnej vůl," uzavřel moderátor populárního pořadu Nikdo není dokonalý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…