Smrt svědka v kauze armádních zakázek vyšetřuje policie

25.09.2011 19:47

Ústecká policie vyšetřuje smrt pětačtyřicetiletého podnikatele Jiřího Čaníka, svědka v případu údajně zmanipulovaných armádních zakázek. Čaník byl v červenci nalezen s prostřelenou hlavou na sídlišti Krásné Březno v Ústí nad Labem. Podle policistů spáchal sebevraždu, napsala MF DNES.

Smrt svědka v kauze armádních zakázek vyšetřuje policie
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vojenský speciál na afghánském letišti

"Případ vyšetřujeme jako sebevraždu. Nezjistili jsme cizí zavinění," řekla mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová. "Střela pronikla do hlavy v pravé spánkové oblasti a vyletěla ven levou částí. Muž vlastnil zbrojní průkaz, pistoli jsme na místě zajistili," doplnila.

Související Armáda utratila o miliardu a půl více. Vondra: Nakupovala přes prostředníky

 

Podle faktur skončily u Čaníka peníze, které stát před rokem a půl vyplatil za opravy vojenských ubytoven a po nichž teď pátrá policie i úřady. Zakázky na opravy za 53 milionů korun připravoval nyní již bývalý úředník ministerstva obrany Kajetán Kalivoda.

Když se začala případem podezřelých rekonstrukcí ubytoven zabývat policie, stal se náhle na konci loňského roku majitelem a jediným jednatelem firem Aperk, Czech Professional Building i H+V Praha Jiří Čaník. "O podnikání mi nevyprávěl, ale žádné miliony neměl. V poslední době jsme vůbec peníze neměli, musela jsem si půjčovat," sdělila deníku družka zemřelého.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …