Smlouva o prodeji Sazky skupinám PPF a KKCG byla schválena

26.09.2011 14:52

Věřitelský výbor Sazky dnes schválil a podepsal smlouvu o prodeji Sazky akciové společnosti Sázková kancelář, kterou tvoří skupiny PPF a KKCG. Prodej bude uskutečněn za 3,81 miliardy korun. Nabídka Penty podle výboru prý nebyla právně závazná. Ta nabídku totiž podala mimo výběrové řizení.

Smlouva o prodeji Sazky skupinám PPF a KKCG byla schválena

Výběrového řízení se zúčastnily ještě Synot Holding podnikatele Ivo Valenty a Charlcoal spojovaná se jménem finančníka Pavla Tykače. 

"Věřitelský výbor schválil uzavření smlouvy se společností Sázková kancelář a.s," informoval dnes na právník insolvenčního správce Jan Hrazdíra.

Prodej Sazky obálkovou metodou dlouhodobě zpochybňuje finanční skupina Penta. Ta také dala nabídku, dokonce vyšší, než Sázková kancelář a.s.,(Penta nabídla za Sazku pět miliard korun), ale byla podána podle věřitelského výboru Sazky pozdě, tedy mimo výběrové řízení.

Nově se k nabídce Penty přidala i Česká spořitelna jako člen věřitelského výboru, která chtěla, aby se tendr rozšířil o druhé kolo, ve kterém by uchazeči proti sobě o ceně licitovali. 

Společnost Penta chce z výše uvedených důvodů výběrové řízení napadnout - chystá i podání stížnosti k Ústavnímu soudu. Tendru se Penta nezúčastnila, považuje ho za neprůhledný. Česká spořitelna ale mezitím požádala insolvenční soud, aby dal insolvenčnímu správci pokyn k okamžitému zrušení výběrového řízení na prodej společnosti.

Synot Tip nabídl pouze půl miliardy korun

Insolvenční správce Josef Cupka, který již v pátek oznámil, že nejvyšší nabídku v tendru podaly finanční skupiny PPF a KKCG, dnes odtajnil i další nabídky.

"Společnost Charcoal nabídla za Sazku 3,601 miliardy, třetí nabídku dal Synot Tip, který nabídl pouze 0,5 miliardy korun," řekl Cupka.

Advokát insolvenčního správce Hrazdíra na brífinku věřitelského výboru ještě uvedl, že v průběhu minulých dní insolvenční správce zkontroloval nabídky po formální stránce a neshledal žádné důvody, které by bránily prodeji. Proto na základě toho předložil věřitelskému výboru své zjištění: nejvýhodnější je nabídka společnosti Sázková kancelář a. s., za kterou stojí skupiny PPF a KKCG.

Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské O2 areny. Věřitelský výbor poté schválil úvěrovou smlouvu o objemu celkově až 500 milionů korun, které slouží k zachování běžného chodu firmy. Půjčku se splatností dva roky poskytla společnost Moranda.

SLEDUJEME téma kauza Sazka

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …