Vláda definitivně rozhodne o čtyřech miliardách pro SFDI

27.09.2011 6:28

Navýšení rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) pro příští rok o čtyři miliardy korun bude jedním z hlavních bodů úterního jednání vlády. Ministři by se měli po skončení jednání poslanecké sněmovny zabývat také strategií, která má zařadit Česko do dvacítky nejvíce konkurenceschopných zemí světa, a změnami v rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení.

Vláda definitivně rozhodne o čtyřech miliardách pro SFDI

Pro SFDI požadoval původně ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) až 8,8 miliardy korun navíc. Podle něj by Česko bez takového posílení muselo v příštích letech vrátit Evropské unii 36 miliard korun, které stát nevyčerpá, protože nebude mít dost peněz na spolufinancování projektů z fondů EU. Vláda minulý týden slíbila přidat kompromisní čtyři miliardy. Nyní kabinet projedná přepracovaný návrh rozpočtu fondu.

Psali jsme:
Polčák hájil Kalouska. Má výbornou účast, na rozdíl od europoslanců
SLEDUJEME TÉMA Rozpočet

Dobeš vyjednal kompromisní čtyři miliardy

Pokud se vláda shodne, dostane fond od státu v roce 2012 celkem 41 miliard. Letos měl v rozpočtu 61,3 miliardy korun, loni 96 miliard korun.

Vláda projedná také strategii konkurenceschopnosti Česka na roky 2012 až 2020, kterou připravilo ministerstvo průmyslu a obchodu. Loni se Česko propadlo v žebříčku konkurenceschopnosti Světového ekonomického fóra o pět pozic až na 36. místo. Materiál by měl ČR dostat do první dvacítky

Na programu jednání kabinetu je i rozpočet Státního fondu rozvoje bydlení. V příštím roce chce fond využít o 240 milionů korun více z vlastních prostředků, čímž by jeho rozpočet na podporu bydlení dosáhl 906 milionů korun.

Související:
Ministr P. Dobeš: Drastické snížení rozpočtu SFDI 
Ministr dopravy požaduje další peníze. Úspory v resortu nestačí 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …