Ve Varnsdorfu zakázali alkohol. Protesty nekončí

27.09.2011 12:16

Ve Varnsdorfu vyhlásili zákaz pití alkoholu a posedávání na veřejných místech. Zastupitelé také schválili zvýšení počtu strážníků ze čtrnácti na jednadvacet. Svolavateli demonstrací Lukáši Kohoutovi to ale nestačí a místní tak s protesty nepřestanou.

Ve Varnsdorfu zakázali alkohol. Protesty nekončí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Chodba v domě Romů

Nová vyhláška města zakazuje posedávání na donesených židlích v parcích, kolem ubytoven a dalších veřejných místech. Zakázáno je také podle serveru iDNES.cz popíjet alkohol u veřejných hřišť, pískovišť, zdravotnických zařízení, zastávek, škol a školek, nákupních středisek, obchodů a ubytoven pro nepřizpůsobivé obyvatele.  "Zatím přistižené důrazně varujeme, za měsíc již budeme dávat pokuty," řekl serveru šéf místních strážníků Martin Špička. Pokuta činí tisíc korun.

OBRAZEM Neklidný Varnsdorf

Policisty ať vyženou do ulic, říká Kohout

TÉMA: Romové

Noví strážníci se objeví v ulicích nejpozději za čtyři měsíce. Do 12. října zájemci mohou podávat přihlášky, pak je čeká tříměsíční školení. "Snažili jsme se sehnat už vyškolené strážníky či lidi, kteří odchází od policie, aby byli v ulicích co nejdříve. To se nám ale zatím nedaří," říká místostarosta Josef Poláček.

Varnsdorf zavedl ještě kamerový systém u dalších ubytoven a doufá, že situaci pomohou elektronické karty pro problémové rodiny. Bude poté o mnoho těžší zneužívat sociální dávky. Svolavateli demonstrací Lukáši Kohoutovi to ale nestačí a zatím v pořádání protestních akcí nemíní polevit. "To všechno mohla radnice udělat dávno. Místo nové služebny, kam se policisté zašijou, by je měli vyhnat do ulic. Základní bod našich požadavků ale nesplnili, nerezignovali," uvedl.

Čtěte:
Řešení nepokojů na severu? Děti odebírat těm, co je neposílají do školy

Romský policista z Ústí: Jednou mi romák nadával, jinak dobrý

Řápková nemá slitování: Běžte pracovat, nebo bude další násilí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …