Kučera podal rezignaci na post náměstka primátora Hradce Králové

27.09.2011 14:41

UVNITŘ DOKUMENT Primátor města Zdeněk Fink přijal v úterý rezignaci Leoše Kučery (bez PP zvolen za DVH) na funkci náměstka primátora města Hradec Králové. Zastupitelem zůstává nadále.

Kučera podal rezignaci na post náměstka primátora Hradce Králové

"Důvodem mého odchodu je stav artkina CENTRÁL, které jsem dříve vedl a které se díky kumulaci dluhů z dřívějších období a po nevydařených personálních obměnách ocitlo ve vážných existenčních potížích. Ačkoliv tento fakt nesouvisí přímo s výkonem mé funkce náměstka v mých gescích a nejsem v tomto ohledu ani ve střetu zájmu, je mojí morální povinností se pokusit v zájmu města tento jedinečný projekt v Hradci Králové udržet a připravit na případnou transformaci do jiného právního subjektu vhodného pro podobný typ aktivit," uvedl ke své rezignaci náměstek Leoš Kučera, který funkci náměstka primátora dále nebude vykonávat od 1. října 2011.

"Leoši Kučerovi náleží poděkování, profesně jsem s jeho prací byl spokojen. Celá záležitost je nepříjemná, nicméně jiné řešení celé věci není v tuto chvíli přijatelné a to napříč politickým spektrem," dodal Zdeněk Fink, primátor města Hradec Králové.

Doma v Hradci je součástí koalice na radnici od 28. prosince 2010, kdy třiasedmdesátý den po volbách zastupitelé odhlasovali složení současné komunální vlády.

ParlamentníListy.cz se o celou kauzou spojenou s náměstkem Kučerou detailně zajímaly.

K TÉTO KAUZE:


MUDr. Zdeněk Fink

primátor města

Hradec Králové

Vážený pane primátore,

vzdávám se tímto funkce náměstka primátora s platností od 1. října 2011. Důvodem mé žádosti je stav artkina CENTRÁL, které jsem dříve vedl a které se díky kumulaci dluhů z dřívějších období a po nevydařených personálních obměnách ocitlo ve vážných existenčních potížích.

Ačkoliv tento fakt nesouvisí přímo s výkonem mé funkce náměstka v mých gescích a nejsem v tomto ohledu ani ve střetu zájmu, je mojí morální povinností se pokusit v zájmu města tento jedinečný projekt v Hradci Králové udržet a připravit na případnou transformaci do jiného právního subjektu vhodného pro podobný typ aktivit.

Rád bych poté využil vaší gentlemanské nabídky na možnost v práci na postu náměstka v budoucnu pokračovat.

Děkuji za podporu a možnost pracovat po Vašem boku při správě města.

Leoš Kučera

V Hradci Králové 27. 9. 2011

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…