Cestující ve vlaku zažila šok. Ježíšmarjá, to je Rath? Ta maškara?

30.09.2011 11:02

Že má Hejtman Rath obzvláštní schopnost zviditelnit se při každé příležitosti a prakticky kdekoliv, o tom již ParlamentníListy.cz informovaly poté, co přinutil středočeské cestující, aby v monitory vybavených autobusech sledovali jeho eskapády. Nedávno pronikl i do vlaků. A cestující nebývale vyděsil.

Cestující ve vlaku zažila šok. Ježíšmarjá, to je Rath? Ta maškara?
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Ne že by museli lidé ve vlacích sledovat to, co autobusoví pasažéři. Do vlaku se  hejtman vloudil dokonce v přestrojení. Člověk jedoucí z práce nebo do práce většinou moc nevnímá, co kde visí, ale občas si někdo všimne.

Rath málem přivodil infarkt

„Jéžišmarjá, to je Rath, To je hejtman, ta maškara tady" všimla si jedna z cestujících využívající služeb Českých drah a píchla prstem před sebe, proti reklamě na stěně vlaku. Její postarší společnice vytáhla brýle a hodlala si to pořádně prohlédnout. Obě jely z Kouřimi do Kolína.

Konšel a kuře

Seděly proti směru jízdy a rozebíraly to, na co zhruba z metru hleděly. Kolínské náměstí, téměř prázdné, na něm stůl obložený pochutinami a v renesančním obleku hejtman Rath kterému konšel zobe z ruky pečené kuřecí stehno... Lepá žena po pravici hotova dolít víno výjev vhodně dokresluje. Všichni kostýmovaní.

Psali jsme:
„Užitečný idiot" přijde Ratha draho.Bendl si stěžuje

Maškara z divadla. Ne, Rath

„To mají asi vypůjčené z divadla, tu maškaru," usoudila ta s brýlemi a zvedla se, aby si obrázek ještě lépe prohlédla. Druhá se zvedla taky, aby si od reklamy odsedla, ale marně - „no ne, tady je to taky," zděsila se. A tak docestovaly do Peček, každá před jedním obrázkem v jehož centru se skvěl hejtman, MUDr. David Rath, propagující Gurmánfest v Kolíně.

Hejtman Středočechům

Středočeští zkrátka hejtmanově přívětivé tváři neutečou, hejtman Rath se fotografuje rád. Kromě této reklamy, se kterou nějaký pátek jezdí, dostávají jednou za čtvrt roku do schránek Středočeský magazín a tam se v posledním čísle například na 16 listech vyskytuje obrázek s panem hejtmanem jedenáctkrát. Pochopitelně - se zlatým kladívkem v Příbrami se starostou Josefem Říhákem (ČSSD) poklepává základní kámen k revitalizaci náměstí, pouze stříbrným kladívkem pak se starostou Josefem Pátkem (ODS) budování náměstí v Čelákovicích.

U piva i v nemocnici

Další foto - hejtman sportovcem - v nenuceném postoji na kolečkových bruslích v Braškově zkouší novou inline dráhu. Na titulní stránce a ještě jednou o pár stránek dál na kole se svým typickým, mírně zženštilým držením řídítek projíždí Brdy. S dětmi v nové části MŠ Hostivice přestřihuje pásku. S braniborským premiérem u piva. Památeční foto s ředitelkou kutnohorské nemocnice, utajený, na monitoru v recepci kutnohorské nemocnice. S usměvavou, spoře oděnou slečnou, která  doktorovi při středoškolském kurzu rychlé pomoci na kladenském náměstí dává k ošetření ruku plnou jakéhosi kečupu, a ve finále s dětmi a slečnami v plavkách v čestlickém aquaparku.

Rath: Dřív jsme se skládali na Národní divadlo, dnes se skládáme na partu z ODS

 Co foto, to záslužný čin hejtmanův. Zkrátka Středočeský magazín alias Hejtman Středočechům... Kde není vyfocen, je alespoň zmíněn. A to je s výjimkou asi tří článků ve všech.

Rath i v lednici

Rath se ale neobjevuje pouze v prostředcíh hromadné dopravy nebo v místním tisku. "Zdobí" třeba i telefonní budky. Z té v Pečkách na návštěvníky zhlíží vymaškařený hejtman snad v životní velikosti. „Je všude, úplně všude. Takový ten Středočeský Magazín je v podstatě jeho album. Dělá si popularitu a my mu to platíme..." říká paní, která se představila jenom jako Helena. „Jak v tom starém vtipu o Leninovi. Člověk aby se bál otevřít lednici... "

Více čtěte:

Rath: Bendlova partička 

Rath ne a ne zaplatit pokutu za urážku Kalouska. Sněmovna neví, co s tím

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lea Vlasáková

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…