Bývalá radní se nemůže vrátit k práci učitelky, důvodem je prý politická msta

29.09.2011 19:39

Bývalá městská radní Dagmar Laubová se po neúspěšných volbách chtěla vrátit k práci učitelky, ale dostala výověď. Laubová se domnívá, že důvodem je její předchozí politická angažovanost, za kterou se jí nyní mstí. Laubová podala na krajský úřad žalobu.

Bývalá radní se nemůže vrátit k práci učitelky, důvodem je prý politická msta

Po prohraných volbách dostala ve škole výpověď Dagmar Lábová i její přítel, Václav Richter, který zde působil na pozici ředitele školy. Oba vystupovali proti prodeji lukrativních budov, které patřily škole. Tato angažovanost je patrně stála místo. „Po roce, co jsem pryč, je jedna budova prodaná, chystá se prodej druhé. Myslím si, že to o lecčems vypovídá," naznačuje Dagmar Laubová pro ČT. Případ začal tento čtvrtek projednávat soud v Karlových Varech.

„Za dobu své práce jsem se setkal s tím, že některou budovu máme opustit a někam se přestěhovat. Pokaždé jsem tomu bránil, protože budovy byly velmi vhodně rozmístěné," doplňuje bývalou radní Václav Richter.

Tady nejde o politiku, prostě nejsou děti

Zástupci kraje popírají, že by vyhození učitelů mělo politický podtext. „Nejde o žádné politické dohody. Jde skutečně jenom o to, že nejsou děti, které by tito dva lidé vyučovali," tvrdí současná ředitelka školy Ingrid Hejnicová Válková.

Radní navíc upozorňují, že v době, kdy Richter působil jako ředitel, vznikly nesrovnalosti v hospodaření školy. „Čtyři miliony, které tam popisují, v podstatě dostali na účty učitelé. Já stále tvrdím, že oprávněně," brání se Richter.

Karlovarský kraj podal trestní oznámení a v současné době policie případ šetří. Případ bývalé radní bude u karlovarského soudu pokračovat 10. listopadu.

Čtěte více:
Učitelé zavřou školy, pokud jim Kalousek sebere peníze. Dobeš souhlasí
Ani čeští učitelé si nedovedou poradit s mladými výtržníky

Učitelé přes léto živoří. Smaží i kuřata. To skončí, zlobí se politici

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…