Protesty se ze Šluknovska přesunou do Prahy a Ústí nad Labem

29.09.2011 22:19

Protesty se přesunou ze Šluknovska i do dalších částí republiky. První sobotu v říjnu jsou ohlášeny demonstrace v Praze a následující týden v Ústí nad Labem. Tam plánují velkou účast příznivci Dělnické strany.

Protesty se ze Šluknovska přesunou do Prahy a Ústí nad Labem

„Podporujeme práva slušných občanů bez rozdílu barvy pleti a přejeme si co nejrychlejší, dlouhodobé řešení problému i na místech, kde situace ještě nevyeskalovala do takových rozměrů, jako ve Šluknovském výběžku," stojí na facebooku organizátorů.

Pochod začne ve 13:00 na Mírovém náměstí, bude postupovat kolem krajského úřadu a skončí na Lidickém náměstí. Účast potvrdilo už přes 800 lidí. Proti akci vystoupila iniciativa V Ústí neonacisty nechceme.

SLEDUJEME téma Romové


Protesty se nevyhnou ani hlavnímu městu

Zahřívací akcí ale bude demonstrace v Praze. „Mítink bude od 16 hodin na Palackého náměstí, zatím máme objednané dva autobusy," řekl Právu organizátor místních demonstrací Lukáš Kohout.

Kohout současně organizuje i dvě nedělní akce v Rumburku ve Varnsdorfu. „V Rumburku je to na podporu místních, aby viděli, že se nemusí bát vyjádřit svůj názor. Ve Varnsdorfu je pochod proti zvyšující se kriminalitě ve Šluknovském výběžku a nečinnosti městského zastupitelstva," vysvětlil Právu Kohout.

Obyvatelé Varnsdorfu začali už podepisovat petici, ve které požadují odstoupení starosty Martina Louky a obou místostarostů. Zastupitelstvo města zavedlo prostředky, které mají zvýšit bezpečnost. V městě se například zvýšil počet strážníků a rozšířil kamerový systém.


Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…