Kubera s Koskubou. Jejich slova si Obermannová za rámeček nedá

02.10.2011 7:51

TÝDEN S Kuberou a Koskubou - Senátor z ODS versus poslanec za ČSSD. Jaké mají názory na aktuální témata uplynulých dnů? jak se ve svých názorech liší? I to opět po týdnu zkoumaly ParlamentníListy.cz.

Kubera s Koskubou. Jejich slova si Obermannová za rámeček nedá

To, co výrazně rozhýbalo hladiny politického i veřejného dění v tomto týdnu, skrývá kniha autorky Ireny Obermannové. Ta v ní totiž tvrdí, že měla poměr s exprezidentem Václavem Havlem. A jako "na potvoru" se krátce po tomto údajném provalení hlásí najednou i další "tajné" milenky Havla.

Ten s jeho současně výrazně podlomeným zdravím, moc šancí na obranu proti zájmu, o jaký s největší pravděpodobností určitě nestál, nemá.

Čtěte také:


"Nezlobte se, vůbec nepokládám za vhodné, abych se k tomu vyjadřoval. Pan Václav Havel patří historii, je minulostí, stejně tak jako to, o čem tedy asi píše ta spisovatelka, kterou ovšem neznám. Šťourat se v soukromí někoho, kdo je ve špatném zdravotním stavu, mně připadá velmi neuctivé, celou kauzu i z toho důvodu odmítám sledovat či jakkoli analyzovat," řekl pro ParlamentníListy.cz poslanec Jiří Koskuba (ČSSD).

Jo, byznys je byznys - i proto se prý probírají soukromé věci na veřejnosti

Podle senátora Jaroslava Kubery je situace kolem Václava Havla důkazem toho, že když přijde na byznys, je vždycky bližší košile, než kabát. "Ta spisovatelka se chce podle všeho jen zviditelnit, vydělat na tom. Není to fér, takové věci se nedělají, ani v případě, kdy nejde o exprezidenta," řekl pro ParlamentníListy.cz Kubera. A dodal zkušenosti i z regionální politiky.

"Víte, u nás se také lidé rozčilují, jak je možné, že početní občané pronajímají své domy k tomu, aby se v nich provozovaly herny, které jinak každý odsuzuje. Je to prostě jednoduché, ten byznys a zisk z něj je zkrátka silnější. Stejně tak tomu je s největší pravděpodobností i v případě této knihy," myslí si senátor Kubera.

Evropská unie v krizi - konečně někdo našel odvahu to vyslovit

Podle něj daleko více za pozornost stál výrok předsedy Evropské rady José Manuela Barrosa, který připustil, že je Evropská unie v krizi. "Vážím si ho za to, že má odvahu to říci, vyslovit, nezkreslovat fakta. Vnímám to jako dobrý krok v tom, že skutečně takovéto snahy dostanou stopku. Je lépe vědět, že na tom není Evropa dobře a přizpůsobit se pak i jistým opatřením, než si namlouvat a předstírat, že žádný takový problém není," uvedl Koskuba.

Velmi zajímavé bylo pak podle poslance také pozorování toho, jak může svatý Václav rozpoutat i nyní politickou přestřelku. "Stačilo skutečně sledovat, jak se politici nebyli schopni domluvit a shodnout na tom, jakým způsobem by měly oslavy svatého Václava vypadat. Projev ministra Karla Schwarzenberga i vyjádření Václava Klause, hovoří za mnohé," upozornil na jemný rozkol minulých dnů poslanec Koskuba ve svém komentáři uplynulého týdne pro ParlamenntíListy.cz.

Čtěte také:


To senátor Kubera však na rozdíl od Jiřího Koskuby v projevu Václava Klause žádné skandální či pobuřující věci nezaznamenal. "Jeho projev mě neurazil, je vidět, že je náš pan prezident přemýšlivý. Otázkou bude, co se bude dít nyní, až jemu skončí funkční období. Mám takový pocit, že se Hrad bude muset pak rošiřovat, poněvadž se tam všichni ti kandidáti na prezidenta, o kterých se mluví, v souvislosti s přímou volbou prezidenta, že se jím stanou, prostě snad ani nevejdou," zavtipkoval Jaroslav Kubera ve svém vyjádření pro ParlamentníListy.cz.

Čtěte také:


Jiří Koskuba zaznamenal pak v tomto týdnu také to, že se nezdařil avízovaný politický přestup roku - tedy odchod Jiřího Paroubka z ČSSD. "Ale pokud se říkalo, že bude spojen s významných dnem pro Čechy, pak je možné, že k tomu dojde ještě za měsíc nebo třeba 17. listopadu...No uvidíme," uzavřel Jiří Koskuba pro ParlamentníListy.cz s poukázáním na to, že ani v tomto týdnu opět nezklamaly Věci veřejné. "Už znovu vyhrožují, že něco nepodpoří, když...prostě už se dá hovořit v jejich podání o politickém evergreenu," shrnul Jiří Koskuba uplynulých sedm dnů v české politice.

Senátor Jaroslav Kubera se pak ve svém shrnutí týdne zaměřil na problematiku Šluknovska, která se podle něj zbytečně zkresluje a probouzí protiromské nálady.

"Nebezpečné je, že se lidé nechají vést člověkem jako je Lukáš Kohout," říká senátor

"Podle našich informací ta situace tak vyhrocená není, jak je prezentováno. Pravdou však je, že jsou lidé zoufalí a roziko vidím v tom, že jsou ochotni v důsledku toho se nechat vést někým jako je Lukáš Kohout. Mužem, o kterém vědí, že se choval podvodně v minulosti, nikdo nemůže říct, že mu to bylo zatajeno a stejně za ním jdou. To je skutečně nebezpečné," myslí si senátor Kubera. A zdůraznil, že protiromské nálady skutečně poslilují nebezpečným směrem.

SLEDUJEME téma: Šluknovsko


Čtěte také:


"Vezměte si, že se začalo mluvit o mačetovém útoku a stal se v rozmezí několika dnů pak i ve zcela jiném městě, spáchaný byl také jinou komunitou. Lidé se bouří proti Romům, že nic neplatí, chtějí a volají po mnohých sankcích, ale už nikdo nevidí to, že není možné ty sankce u nich uplatnit. Ale pozor. Mluvíme-li o nepřizpůsobivých, rozhodně nelze mluvit jen o Romech. Je třeba připomenout, že nepřizpůsobiví narkomani jsou převážně Češi - "gaádžové". Že například u nás v Teplicích dluží na pokutách za špatné parkování či jiné dopravní přestupky, jež jsou pro nás nevymahatelné, 26 milionů korun ti "bílí" řidiči. Proto je skutečně třeba být velmi na pozoru před nějakou paušalizací a vyvoláváním dalších nenávistí," uzavřel pro ParlamentníListy.cz komentář senátor Jaroslav Kubera.


Foto: Hans Štembera


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…