Znovu vychází unikátní román: Mašínovi a největší příběh studené války

01.10.2011 17:11

Titul je opatřen podtitulem "Mašínovi a největší příběh studené války", velkých příběhů však v sobě nese vícero: jde o málo vídanou ságu jedné výjimečné rodiny, která se ctí prošla oběma světovými válkami a oběma vražednými totalitními režimy, které střední Evropě uchystalo dvacáté století.

Znovu vychází unikátní román: Mašínovi a největší příběh studené války

Jde o citlivý, rafinovaně prokreslený portrét několika mimořádných postav: od otce Mašína, legionáře, vojáka, jednoho z protektorátních "Tří králů", přes jeho manželku Zdenu, tchyni Emmu či dceru Nendu, až po jeho syny, Josefa a Ctirada Mašínovi a jejich přátele a spolupracovníky.

Jde také o napínavý western a knižní thriller, v němž se pětice mladíků s pistolemi postaví po zuby ozbrojené dvacetitisícové armádě východoněmecké Volkspolizei, a třem z nich se podaří prostřílet do svobodného Západního Berlína.

Autor za svůj román obdržel cenu Magnesia Litera 2005 pro nejlepší literární počin roku.

Čtivá kniha má více jak šest stran a je doplněna bohatou fotografickou přílohou. Druhé vydání připravilo Argo ve spolupráci s nakladatelstvím Paseka.

K věci:


reklama

autor: tan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …